Samsung dünyanın en büyük akıllı telefon fabrikasını açtı!

samsung

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Samsung, dünyanın en büyük akıllı telefon fabrikasını açmak için harekete geçti. İşte konu hakkındaki detaylar.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon pazarındaki liderliğini sürdürmek için yaptığı hamlelere bir yenisini daha ekledi.

Samsung devasa bir yatırımla, Hindistan’da dünyanın en büyük akıllı telefon üretim fabrikasını kurdu. Fabrika sayesinde Samsung’un bu pazardaki üretim kapasitesini yüzde 50 oranında arttırması bekleniyor.

Ayrıca kurulan yeni fabrika ile 5000 kişiye de istihdam alanı sağlanmış oldu. Samsung’un Hindistan’da açacağı fabrika için Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in de bu ülkeye resmi bir ziyarette bulundu.

Samsung, Xiaomi rekabeti daha da kızışacak

Bilindiği üzere Xiaomi’de Hindistan pazarı için hayli önemli yatırımlar gerçekleştirmişti. Çinli üretici bu yatırımlar sonucunda geçtiğimiz çeyrekte Samsung’u geçerek Hindistan pazarındaki zirvenin yeni sahibi olmuştu.

Şimdi Güney Koreli teknoloji devi yeni hamlesiyle, üretim maliyetlerini düşürerek, Hindistan pazarındaki müşteri kitlesini daha da genişletmeyi planlıyor. Dolayısıyla bu pazarda Samsung ve Xiaomi arasındaki rekabetin önümüzdeki dönemde çok daha fazla olacağını söylemek yanlış olmaz.

Öte yandan, Samsung’un Hindistan’da üreteceği telefonları öncelikli olarak Asya pazarında satışa sunacağını da belirtelim. Ayrıca Güney Koreli teknoloji devi bu önemli tesiste, öncelikli olarak uygun fiyatlı orta segment modellerinin üretimini gerçekleştirecek. Bakalım bu hamle sonrası Çinli üreticilerden de benzer bir karşılık gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.

En iyi Android uygulamaları – Temmuz