Dynamic Island Android cihazlar için kullanımda!

Apple, işçi şikayetleri ile uğraşıyor

Apple tarafından tanıtımının yapıldığı andan itibaren akıllı telefon dünyasına damgasını vuran Dynamic Island özelliği, geliştirilen bir uygulama sayesinde bütün Android modelleri için kullanıma sunuldu.

Dynamic Island Android cihazlar için kullanımda! Amerikalı teknoloji devi Apple, Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirdiği Far Out etkinliği ile bir kez daha teknoloji gündemine damgasını vurmuştu. Şirket tarafından birçok cihazın tanıtıldığı bu etkinlikte en dikkat çeken şey ise, iPhone 14 Pro modellerinde bulunan Dynamic Island özelliği oldu.

Apple, iPhone 14'ü etkileyen iOS16 hatasını düzeltti

Apple’ın da özellikle üzerinde durduğu bu yenilik, iPhone 14 Pro modellerine etkileşimli bir kamera alanının kazandırılması manasına geliyor. Açıkçası Amerikalı şirket de kendisine göre devrim niteliğinde olan bu yeniliğe o kadar çok güvenmiş ki, yeni modellerde bu değişimin dışında dişe dokunur başka önemli bir çalışmaya bile yer vermemişti.

iPhone 14 Pro

Dynamic Island Android cihazlar için kullanımda!

Ancak son birkaç gündür Google Play’de kullanıcıların beğenisine sunulan ve Dynamic Island özelliklerini Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlara sunan bir uygulama, aslında Apple’ın yeni teknolojisinin o kadar da zor bir alt yapıya dayanmadığını gösteriyor olabilir.

iPhone 14 Pro

Jawomo adlı geliştirici tarafından paylaşılan ve Dynamic IslanddynamicSpot ismiyle kullanımına sunulan bu uygulama daha şimdiden 500 binden fazla indirilmiş durumda. Geliştiriciye göre bütün uygulamalarla sorunsuz bir şekilde çalışabilen dynamicSpot uygulamasının, orijinal Dynamic Island’dan hiçbir farkı yok. Tabi tekrar edelim bu geliştiricinin iddiası, gerçek kullanımda herhangi bir farkın olup olmadığı ve varsa bu farkların neler olduğu ise önümüzdeki günlerde anlaşılacaktır.

Breaking Bad benzeri yeni bir dizi geliyor