MIUI 14 özellikleri sonunda netleşti

MIUI 13 yapısının detayları ortaya çıktı

Xiaomi, son zamanlarda sıkça MIUI 14 güncellemesi ile gündeme geliyor. Peki Kasım ayında servis edilmesi beklenen güncelleme ile telefonlar ne gibi özelliklere kavuşacaklar?

MIUI 14 özellikleri sonunda netleşti. Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, bir süredir hem ana markasına hem de alt markaları olan Redmi ve POCO’ya servis edeceği yeni Android sürümü güncellemesi üzerinde çalışıyor. Birçok Android 12 kullanıcısını Android 13 sürümüne terfi ettirecek olan bu güncelleme ile, Xiaomi, Redmi ve POCO kullanıcıları pek çok yeni özelliğe kavuşacak.

MIUI 13

Xiaomi’ye yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, MIUI 14 adıyla servis edilecek olan güncellemenin önemli yeniliklerinden ilki metin tanıma ve kopyalama özelliği olacak. iOS kullanıcılarının uzun bir süredir deneyimlediği bu özellik sayesinde artık Xiaomi kullanıcıları da görsellerde yer alan metinleri tanımlayıp kopyalayabilecekler.

Xiaomi MIUI 13 geliyor! İşte detaylar

MIUI 14 özellikleri sonunda netleşti

Ayrıca Galeri’de bulunan ve farklı yıllarda ancak aynı günlerde çekilen telefonlar da yıl dönümlerinde anı hatırlatma bildirimi olarak kullanıcılara gösterilecek.

Redmi K20 Pro, POCO X3 Pro, MIUI 12.5 güncellemesini alıyor

Son yılların en can sıkıcı konularından biri olan Spam Çağrı ve Spam Mesaj engelleme özelliklerinde de önemli güncelleştirmeler yapan Çinli şirket, artık bu tür çağrı ve mesajları daha iyi tespit edecek. Xiaomi kullanıcılarının gayet iyi bildiği üzere, bu özellik zaten Xiaomi cihazlarında yerleşik olarak geliyor ve daha önce hakkında çok fazla spam olduğu yönünde bildirim yapılan numaralardan gelen çağrılar otomatik olarak engelleniyor.

Hyundai ve Kia, Ay robotları hazırlıyor