Akıllı telefon üreticilerinin otomobil merakı nereden geliyor?

Hyundai, Apple ile araba üretme konusunda istekli

Akıllı telefon üreticilerinin otomobil markası olmaya çalışması son zamanların trendi oldu. Peki şirketler neden böyle bir çaba içerisinde. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Özellikle son zamanlarda akıllı telefon üreticilerinin otomobil de piyasaya sunmak istediği görülüyor. Üzerinde yoğunlaşılan modellerin daha çok elektrikli olduğu görülüyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Apple kendisine ait bir otomobil üreteceğini söylemişti.

Bu dedikodular ilk çıktığı andan itibaren Apple markalı araç tasarımları paylaşıldı. Bu tasarımların her birisi birbirinden güzel görünüyordu. Bu yaşananlardan sonra Xiaomi de otomobil üreteceğini açıkladı. Bu aracın elektrikli olacağı ifade edildi ve üstüne üstlük fiyatı bile belli oldu.

Akıllı telefon şirketleri otomotiv sektörüne çok meraklı

Dünyanın en büyük şirketleri olarak bilinen cep telefonu üreticileri otomotiv sektöründeki yerini almaya çalışıyor. Her ne kadar Apple konuyu çok netleştirmese bile Xiaomi bu konuda birçok detay belirledi. Mesela kendi aracının fiyatının 15 bin dolar ile 45 bin dolar arasında olacağını söyledi.

Akıllı telefon üreticilerinin otomobil

Akıllı telefon üreticilerinin böyle bir açıklama yapmasını en önemli nedenlerinden birisi de yatırımcılara güven vermek. Bildiğiniz üzere herhangi bir şirketin borsadaki durumu onun genel haline çok etki ediyor. Bu nedenle firmalar güçlü görünmek için farklı sektörlerde yatırım yapabiliyor.

Xiaomi Mi Fan 2021 için geri sayım başladı!

Mesela Apple tarafından yapılan otomobil üretme açıklamaları hisse değerlerini en az yüzde 3 oranında artırdı. Xiaomi açıklama yaptıktan sonra da hisse senetlerinde benzer oranda bir yükseliş yaşandı. Peki sizce akıllı telefon üreten şirketler otomotiv sektörüne girmeli mi?