Xiaomi Ar-Ge merkezi Finlandiya’da açılıyor

xiaomi arge merkezi

Uzun bir süredir kurulması düşünülen Xiaomi Ar-Ge merkezi, oldukça farklı bir yerde açılıyor. Çin merkezli akıllı telefon üreticisi şirketin, Uzakdoğu ülkelerinden birisi değil de Finlandiya’yı seçmesi şaşırtıcı bir karar. Nokia gibi dünyaca ünlü eski akıllı telefon üreticilerinin merkezi olan Finlandiya, yeniden önemli bir konuma gelebilir. İşte haberimizin detayları.

Kendi teknolojilerini geliştirmek ve rakipleriyle arasındaki farkı kapatmak isteyen Xiaomi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ağırlık veriyor. Kullanıcılardan gelen yorumlar dikkate alındığında şirketin kamera ve ses bakımından iyi bir noktada olduğu görülüyor. Ancak rekabet edebilmesi için mutlaka kamera konusunda araştırma geliştirme faaliyetleri yürütmesi önemli.

Xiaomi Ar-Ge merkezi kameralar üzerine çalışacak

Hatırlayacağınız üzere Huawei şirketi de Finlandiya’da bir Ar-Ge merkezi kurmuştu. Daha önceden Nokia’da çalışan başarılı kişileri Ar-Ge merkezinde toplayan Huawei, yine aynı şekilde kameralar üzerine yoğunlaştı.

Xiaomi arge harcamalari

Akıllı telefon üreticisi Xiaomi de muhtemelen böyle bir nedenden dolayı kendi araştırma ve geliştirme merkezini Finlandiya’da kurmak istiyor. Özellikle de fiyat performans açısından kullanıcılara büyük avantaj sunan şirket, performans konusunda da girişim sağlamaya çalışıyor.

Huawei, başarılı bir lens üreticisi olan Leica ile proje ortaklığı kurup, kamera donanımlarını geliştirmişti. Muhtemelen Xiaomi şirketi de kamera donanımlarını geliştirebilmek için böyle bir girişimde bulunacak. Xiaomi şirketinin gerçekleştireceği bu proje ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Otomotiv üretimi Türkiye’de düşüşe geçti