Xiaomi periskop kameralı telefon yakında gelebilir

Xiaomi akilli telefon 1

Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olarak bilinen Xiaomi periskop kameralı telefon üretmeyi planlıyor. Şirket, Huawei P30 Pro modelinde teleskop kamera kullanılmasından sonra kendisi de aynı kamerayı denemek istiyor. İşte haberimizin detayları.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne yapılan patentte bütün detayları görmek mümkün. Cihazın ön ve arka kameraları da gayet net bir şekilde ortada. Bir pop-up ön kamera ve 4 adet arka kamera bulunan yeni modelde, ayrıca bir tane de periskop kamera bulunuyor.

Xiaomi periskop kameralı telefon yeni trend olabilir

Huawei şirketi kendi akıllı telefonlarında da periskop kamera tercih etmeye başladı. Bu bizlere gösteriyor ki, muhtemelen yakın bir zamanda bu tarz kameralar ciddi oranda trend olmaya başlayacak. Böylece diğer akıllı telefon üreticilerinin de aynı tercihte bulunabileceğini söyleyebiliriz.

Periscop kamera

Xiaomi şirketi tarafından yapılan patent başvurusunda, yeni modelin başka detayları da yer alıyordu. Örneğin telefonun sağ tarafında ses tuşları ve güç tuşları bulunmakla birlikte, sol kısmında SIM kart girişi yer alıyordu. Hemen alt bölümde ise USB-C şarj girişi ve 1 adet hoparlör de görmek mümkün.

Şirketin yaptığı patent başvurusunda ortaya çıkan detaylar bizlere bir sonraki akıllı telefon modelinde kesinlikle periskop kamera olacağını gösteriyor. Peki sizce de Xiaomi’nin periskop kamera kullanacağı bu yeni akıllı telefonlar tutacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Xiaomi Pocophone F1 fiyatı düşüyor!