Lamborghini Unico hibridle güçlendirilmiş 840 beygirlik bir V12 ile geliyor!

Lamborghini Unico

İtalyan yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Lamborghini, Unico adı verilen ilk hibrid hypercar modelini önümüzdeki ay tanıtacak. İşte detaylar.

Lamborghini, marka tarihinin ilk melezini tanıtmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki Ağustos ayında Kaliforniya’daki özel bir etkinlikte gözler önüne çıkarılacağı açıklanan Lamborghini Unico adındaki ilk hibrid hypercar modeli için nefesler tutuldu. 

Aslında hibrid destekli melez bir süper spor otomobil Lamborghini için yeni bir gelişme değil. Geçtiğimiz yıl şirketin CEO’su Stefano Domenicalli “2018 Goodwood Festival of Speed” etkinliğinde yaptığı bir açıklamada bu türden bir modelin geleceğini doğrulamıştı. Tabii herkes gibi bizler de bu modelin bir sonraki Lamborghini Aventador olacağını düşündük; ancak tahminlerimizde yanılmışız. Markanın bu hibrid atılımı LB48H üretim koduyla Terzo Millenio Konsepti üzerinden geliştirilen tamamen yeni bir model ile olacak.

Lamborghini Unico önümüzdeki ay Pebble Beach Concours D’Elegance 19’da tanıtılacak!

İtalyan otomobil üreticisi marka geleceği için önemli bir anlama sahip ilk hibrid hypercar modelini kendi türünde prestijli sayılan bir etkinlikte tanıtacak. Lamborghini Unico; Ağustos ayının üçüncü haftasında, 15-17 günlerinde arasında Kaliforniya’daki Pebble Beach‘de ziyaretçilere kapılarını açacak olan Monterey Car Week‘te görücüye çıkacak. Lamborghini Aventador SVJ nihayet ortaya çıktı! başlıklı haberimizden de hatırlayacağınız üzere kardeşi Lamborghini Aventador SVJ de yine aynı tarihlerde ilk kez burada ortaya çıkmıştı.

Bir takım söylentilere göre; ağabeyi Avantedor’un 6.5 L V12‘i (780 beygir) motorunu kullanacak olan Unico bu güçlü motoru 49 beygir gücündeki bir elektrik motoru ile melezleyecek. Böylece ortaya akıl almaz bir performans çıkacak: Tam 838 beygir!

Bununla birlikte, 1963 yılında kurulan İtalyan markanın ilk hibrid süper spor otomobili olacak olan Lamborghini Unicon şirketin doğum gününe atıfta bulunmak amacıyla sadece 63 kopya ile üretime girecek.

630 beygir gücünde bir İtalyan canavarı! İşte karşınızda Lamborghini Huracan Evo!

Lamborghini Unico