Xiaomi akıllı ev sistemleri için ciddi adımlar atıyor

vestel akıllı ev

Akıllı ev teknolojileri konusunda önemli adımlar atan Apple karşısında bir kez daha Xiaomi’yi buldu. İşte karşınızda Xiaomi Smart Home Hub 2.

Xiaomi akıllı ev sistemleri için ciddi adımlar atıyor. Çinli teknoloji devi Xiaomi, Smart Home Hub 2‘yi bazı Avrupa pazarlarında piyasaya sürdü. Xiaomi Smart Home Hub 2, Bluetooth, Bluetooth Mesh ve ZigBee protokollerini destekliyor. Ayrıca, geçen yıl Mart ayında piyasaya sürülen önceki modeli Smart Home Hub’tan daha güçlü. Cihaz şimdi İspanya, Almanya ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere birkaç ülkede satışa sunuldu.

akıllı ev

Xiaomi Smart Home Hub 2, 2.4 GHz ve 5 GHz çift bant Wi-Fi’yi destekliyor ve geliştirilmiş hız ve istikrar sağlıyor. Bluetooth ve ZigBee protokollerine uyumluluğu, cihazın birçok akıllı ev cihazına bağlanmasına olanak tanır. Bunlar arasında Mi Wireless Switch, Mi Door and Window Sensor 2 ve Mi Smart Desk Lamp 1S gibi cihazlar yer alıyor. Cihazın bir RJ45 bağlantı noktası da bulunuyor ve USB-C arabirimi aracılığıyla çalıştırılıyor.

akıllı ev sistemleri 1

Xiaomi akıllı ev sistemleri için ciddi adımlar atıyor

Xiaomi Smart Home Hub 2, önceki modeline kıyasla daha fazla güç sunuyor Smart Home Hub 2’nin RJ45 bağlantı noktası daha verimli bir veri iletimi sağlar ve cihazda 128 MB bellek bulunur. Smart Home Hub 2‘nin 1 GHz çift çekirdekli işlemcisi, önceki modeline göre iki kat daha güçlüdür. Smart Home Hub 2, 2022’de Çin’de piyasaya sürüldü ve yuvarlatılmış kenarlara ve UV dayanıklı beyaz bir kasa ile geliyor. Cihazın durumunu LED paneli aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz ve Xiaomi Home uygulaması ek destek sağlar.

vestel akıllı ev

Xiaomi Smart Home Hub 2, İngiltere’de £39,99 (~50$) ve İspanya’da €39,99 (~45$) fiyatla satışa sunuluyor. Smart Home Hub 2’nin küresel olarak kullanılabilir olup olmayacağına dairse henüz bir işaret yok. Xiaomi akıllı ev sistemleri için ciddi adımlar atıyor.

Galaxy Z Flip 5 batarya özellikleri sızdırıldı