iPhone kilit ekranından el feneri ve kamerayı silebilirsiniz

jailbreak

iPhone’ların kilit ekranlarında hızla erişebileceğiniz el feneri ve kamera tuşu bulunuyor. Bunlar zaten artık klasik haline geldi. Elektrikler kesildi, karanlıkta kaldınız diyelim. Ekstradan telefon menüsünü açmadan, kilit ekranından feneri açabilirsiniz. Aynısı kamerayı açmak için de geçerli. Bu iki düğmeyi istemeyen kullanıcılar da olabiliyor ki, Jailbreak‘li iPhone’lar için bunun bir çözümü var.

Kilit ekranındaki hızlı eylem tuşları ne kadar kullanışlı olursa olsun, bazı minimalist kullanıcılar tarafından istenmiyor. Bu durumu sosyal medyada dile getiren kişiler de oldu. Bir iOS geliştiricisi olan Maxiwee, hızlı eylem tuşlarını kilit ekranından kaldıran Noquickies isimli tweak geliştirdi.

Ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere, Noquickies yüklendikten sonra hızlı eylem tuşları kilit ekranından kayboluyor ve temiz, minimalist görünüm elde ediliyor.

jailbreak

Daha önce de hızlı eylem tuşlarını kaldıran tweak’ler geliştirilmişti. Fakat söz konusu tweak’ler tuşları, görünüş olarak kilit ekranından siliyordu. Noquickies iki tuşu da tamamen kaldırıyor.

Noquickies tweak’i iOS 15 ve 16’da hem root’lu hem de root’suz jailbreak’lerle tamamen uyumlu. Bu da tweak’in palera1n-c ve yakında çıkacak olan Dopamine jailbreak’inde çalışacağı anlamına geliyor.

Eğer iPhone’nunuzda, Noquickies’i denemek istiyorsanız, tweak’i Maxiwee’in reposundan ücretsiz olarak indirip kullanabilirsiniz. Şunu da belirtelim, tweak’in herhangi bir ayarı yok. Direk olarak yükleyip, kullanabiliyorsunuz.

iPad’lerin kilit ekranı iPhone gibi olacak