Xiaomi 15 Ultra’nın Yeni Görselleri Sızdırıldı

Xiaomi 15 Ultra

Şubat ayında çıkacak ve 2025’in en iddialı telefonlarından biri olacak Xiaomi 15 Ultra’nın yeni görselleri sızdırıldı; Telefonun kamera tasarımı dikkat çekiyor.

Bildiğiniz gibi Xiaomi merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını önümüzdeki hafta piyasaya sürecek. Xiaomi 15 ve 15 Pro, 29 Ekim’de resmi olarak tanıtılacak. Bu serinin üçüncü modeli olan Xiaomi 15 Ultra’nın lansmanı içinse şubat ayına kadar beklememiz gerekecek. Ancak bu telefon da daha şimdiden sızıntılara konu olmaya başlamış durumda.

Daha önce gelen sızıntılar sayesinde teknik özellikleri hakkında ilk detayları öğrenme şansı yakaladığımız Xiaomi 15 Ultra, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Bu kez telefonun tasarımını gözler önüne seren yeni görseller sızdırıldı. Gelen bu yeni görsellere bakılırsa, Xiaomi 15 Ultra bu serideki diğer modellerden farklı bir arka kamera tasarımına sahip olacak.

Xiaomi 15 Ultra 2

Xiaomi 15 ve 15 Pro, oldukça etkileyici kamera özelliklerine sahip. Ama Ultra kamera konusunda onların bile önünde olacak. Xiaomi 15 Ultra’nın ana lensi, 1 inçlik Sony LYT-900 sensörü kullanacak. 50 megapiksellik bu ana lense eşlik edecek lenslerden biri de 200 megapiksellik periskop telefoto kamera olacak. Bu kamera da sensör olarak Samsung ISOCELL HP9’u kullanacak. Bu periskop telefoto kamerada 4x optik zoom özelliği olacak.

Ultra modelinde farklı bir arka kamera tasarımının olmasının sebebi de bu lensler. Hem ana lens hem de periskop telefoto kamera diğer modellerde kullanılan sensörlerden büyük olduğu için, Ultra’da farklı bir kamera dizilimi kullanılıyor.

Xiaomi 15 Ultra 3

Snapdragon 8 Elite yonga setinden güç alacak olan Xiaomi 15 Ultra, 6.7 inçlik çözünürlükte çift katmanlı OLED bir ekrana sahip olacak. Apple’ın da yeni iPadlerinde kullandığı ve Tandem OLED olarak adlandırdığı bu yeni teknoloji, tek katmanlı OLED panellere kıyasla daha iyi parlaklık ve daha gelişmiş HDR performansı sunuyor.

Daha önce gelen sızıntılara göre telefonda Snapdragon 8 Elite’e 24 GB RAM eşlik edecek. Telefonun bataryası ise 6000 mAh olacak. Batarya kapasitesindeki bu artış yüzünden telefonun öncülünden daha kalın ve daha ağır olabileceği söyleniyor. Yine de eğer bu bilgiler doğruysa Xiaomi 15 Ultra, 2025’in ilk yarısının en etkileyici telefonlarından biri olacaktır.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor