Tesla 2025’te Daha Ucuz Bir Otomobil Çıkaracak

Tesla Model Y

Tesla, uzunca süredir beklenen daha düşük maliyetli yeni otomobilini önümüzdeki yıl çıkaracak. Şirket bu yeni araç için tarih verdi.

Dün son çeyreğin mali sonuçlarını açıklamak için yatırımcılarla bir araya gelen Tesla Motor yönetimi, gelecek planlarına dair de önemli açıklamalarda bulundu. Şirket, bir süredir gündemde olan daha düşük maliyetli modellerini 2025’te çıkaracağını duyurdu. Merakla beklenen bu lansmanın 2025’in ilk yarısında gerçekleşeceği açıklandı.

Şirketin açıklamaları, birden fazla model üzerinde çalışıldığını düşündürüyor ama bu konudaki belirsizlik sürüyor. Şirket dün de bu konuda net detaylar paylaşmaktan kaçındı. Ancak artık bildiğimiz bir şey var ki o da düşük maliyetli bu modellerden en az birinin 2025’in ilk yarısında piyasaya sürüleceği.

Tesla, 2024 yılına kadar 7.500 şarj istasyonu açacak

Aslında şirketin bu yeni modeli geçtiğimiz günlerde gerçekleşen We Robot etkinliğinde tanıtması bekleniyordu. Ama öyle olmadı. Tesla bunun yerine robotaksilerini ve insansı robotunu tanıtmakla yetindi. Daha çıkışına birkaç yıl olan bu projeler dışında bir şeyin tanıtılmamış olması yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Bu da şirketin hisselerine yansıdı. We Robot etkinliği sonrası Tesla hisselerinde kayda değer bir düşüş yaşandı. Şirket, aslında We Robot etkinliğinde beklenen bu düşük maliyetli modelin 2025’te geleceğini duyurarak, bu gidişatı tersine çevirmeyi umuyor olabilir. Piyasaların bu gelişmeye nasıl tepki vereceğini ise önümüzdeki birkaç gün içinde göreceğiz.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor