Xiaomi 13 Ultra, Galaxy S23 Ultra katili olacak! Tasarımı ortaya koyan görseller sızdırıldı

1123

Xiaomi 13 Ultra’nın tanıtımına az süre kaldı. Galaxy S23 Ultra katili lakaplı telefon, 18 Nisan’da Çin’de düzenlenecek etkinlikle resmen duyurulacak. Küresel lansmanın da Çin’deki tanıtımdan kısa süre sonra yapılması bekleniyor. Fakat cihazla ilgili söylentiler ve sızıntılar durmak bilmiyor.

Şimdiye kadar Xiaomi 13 Ultra‘nın özellikleri ve tasarımının nasıl olacağı hakkında birçok bilgi paylaşıldı. Fakat telefonun tam olarak nasıl göründüğünü ortaya koyan detaylı render görseller yoktu. İşte bu aşamada ünlü sızıntı kaynağı OnLeaks ve Smartpix devreye girdi, cihazın tasarımını gözler önüne seren görseller yayınladılar.

Detaylı sızıntı görseller, Xiaomi 13 Ultra’nın kavisli kenarlara sahip olacağını gösteriyor. Telefonun arka kısmında yuvarlak ana kamera modülü bulunuyor ki, zaten ana kameranın nasıl olacağı daha öncenden sızdırılmıştı. Telefonun arkasında deri kaplama olacak, muhtemelen bu kaplama siyah ve beyaz renklerle gelecek.

xiaomi 13 ultra

Kamera modülüne biraz daha yakından bakacak olursak, ana kameranın biraz çıkıntılı olduğunu görüyoruz. Önceki sızıntılara göre Xiaomi 13 Ultra’nın ana kamerası 50 MP Sony IMX 989, 50 MP ultra geniş, 50 MP 3.2X ve 50 MP 5X yakınlaştırma sensörlerinden oluşuyor. Kameranın asıl yıldızı ise değişken diyafram açıklığına sahip olan Sony IMX 989 sensörü. Bu kamera sensörü Xiaomi 13 Ultra ve Samsung S23 Ultra arasındaki savaşı ilginç hale getirecek. Yakınlaştırma sensörlerinin, S23 Ultra’nın yakınlaştırma yeteneğiyle karşılaştırılması rekabeti daha da körükleyecektir.

Telefonda 120 Hz yenileme hızına sahip 2K çözünürlüğünde kavisli AMOLED ekran olacak. Önde 32 MP’lik kamera yer alacak. Neler olacağını 18 Nisan’daki tanıtımda tam olarak öğreneceğiz.

xiaomi 13 ultra

Samsung Galaxy F54’ün pil kapasitesi belli oldu