Xiaomi Yine Gündemde!

Xiaomi Yine Gundemde

Başarılı telefon üreticisi Xiaomi, kısa bir süre önce piyasaya çıkardığı telefon ile yine gündeme geldi.

Yeni çıkardığı Mi4 modeline yeni bir özellik kazandıran telefon üreticisi kullanıcılarını sevindirmeyi başardı.

Xiaomi Yine Gundemde!

Son dönemlerin en popüler telefon markası olan Xiaomi, kısa bir süre önce piyasaya çıkardığı modeli Mi4 ile tekrar gündeme geldi. Telefona parmak izi okuyucusunu kazandırmayı amaçlayan firma, bunun için Çin’deki Devlet Fikri Mulkiyet Hakları Bürosu’na yapmış olduğu patent başvurusu ile iddiaları güçlendirdi. Kısa süre önce orta düzey akıllı telefonunu kullanıcılarının beğenisi sunan Xiaomi’de gündem bir defa daha amiral gemisi telefon modeli Mi5’e yöneldi. Ocak ayından beri hakkında iddialar ortaya atılan Mi5, son gelen haberler ile parmak izi sensörüne sahip olacak.

Çin’de bulunan Devlet Fikri Mülkiyet Hakları Bürosu’na yapılan patent başvurusuna bakıldığında Xiaomi’nin Mi5 modelinde parmak izi sensörüne yer vereceği iddialarını güçlendiriyor. Söylentilere göre parmak izi sensörü dokunmatik tuşun altına konumlandırılacak. Mi serisinin önceki modellerinden hatırladığımız ekran altındaki kapasitif dokunmatık tuşlar yer alıyor. Bu da Xiaomi’nin parmak izi sensörünü kapasitif home tarayıcısını korumak için dokunmatik tuşun üzerinde koruyucu bir cam katman kullanılacak. Söz konusu cam parmak izi sensöründe bulunan alakalı donanımları toza ve darbelere karşı koruyacak.

Xiaomi Mi5’te 5.2 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlükte ekran kullanılacak. Gücünü 2.7 GHz gücünde dört çekirdekli Snapdragon 805’ten alacak. 3GB RAM, 16/64GB depolama alanı, 16MP aka kamera, 8MP ön kamera ve 3.600 mAh kapasiteli pilin yeni modelinde beklenen özellikler olarak biliniyor.

Warcraft’ın Filmi Yine Ertelendi!