Xiaomi Mi5’in resmi çıkış tarihi kesinleşti

xiaomi mi51

Çinli telefon üreticisi Xiaomi’nin yeni model amiral gemisi Xiaomi Mi5 olacak.

Telefonun özelliklerini verdikten sonra çıkış tarihini de sizlerle paylaşalım. Xiaomi Mi5’te şu özellikler yer alacak: Qualcomm’un Snapdragon 820 yongaseti, 4 GB ana bellek, 5.2 inç ekran.

Ekranın çözünürlüğü Full HD; “1920×1080”. Telefonun; 32 – 64 GB arasında değişen bir dâhili depolama alanı ile birlikte satışa sunulması bekleniyor. Telefonun depolama alanı micro-SD kart girişi ile arttırılabiliyor.

Cihazın arka kamerası 16 megapiksel, ön kamerası ise 8 megapiksel olacak. Telefonda dâhili parmak izi sensörü yer alacak. Yeni model telefon şimdiden Benchmark testlerinde rekor kırmaya başladı.

xiaomi mi5

Android 5.1.1 dâhili işletim sistemi yerini Android 6.0 Marshmallow’a bıracak. Telefonda yeni nesil bir parmak izi sensörü yer alıyor.

Bu parmak izi sensörü; Snapdragon’un Sense ID 3D Fingerprint parmak izi sensörü olarak geçiyor. Cihaz amiral gemisi özellikleriyle rakiplerine fark atmaya çalışacak.

Gelen bilgilere göre bu parmak izi sensörü en hassas deriyi ve parmağı bile algılayıp cihazın güvenliğinin ele geçirilmesinin de önüne geçiyor. Telefonun satış fiyatı 315 Dolar yaklaşık olarak 917 TL olacak ve Aralık ayında cihaz satışa sunulacak.

ABD’de okullarda zorunlu yazılım dersi