Xiaomi 15’in Global Lansmanı Beklenenden Önce Olabilir

Xiaomi 15 Pro

Xiaomi’nin bu ay bitmeden resmi olarak tanıtacağı yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 15, global pazara beklenenden çok daha önce sunulabilir.

Bildiğiniz gibi Xiaomi merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını bu ayın sonunda piyasaya sürecek. Xiaomi 15 ve 15 Pro, Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 4 (ya da son günlerde kullanılan adıyla Snapdargon 8 Elite) ile piyasaya sürülen ilk telefonlar olacak.

Xiaomi 15 serisi, şirketin diğer telefonlarında da olduğu gibi önce Xiaomi’nin kendi memleketi olan Çin’de satışa sunulacak. Diğer pazarlara ise daha ileri bir tarihte gelecek. Ancak ortaya çıkan son bilgilere bakılırsa bu telefonların global lansmanı için ilk başta düşündüğümüz kadar uzun süre beklememiz gerekmeyebilir.

Xiaomi 15S Pro

Daha önce gelen haberlerde, şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını mart ayında gerçekleşecek MWC 2025’te global pazara sunacağı söyleniyordu. Ancak Xiaomi’nin bu hafta GSMA veri tabanını güncellediği fark edildi. Bu veri tabanına eklenen yeni bilgiler, şirketin Xiaomi 15 serisini çok yakın bir gelecekte global pazara da sunmaya hazırlandığına işaret ediyor. Ne var ki şimdilik net bir tarih ortaya çıkmış değil.

Xiaomi 15, 6.36 inçlik bir ekrana sahip olacak. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefonun en üst versiyonunda Snapdragon 8 Gen 4 yonga setine 16 GB LPDDR5X RAM ile 1 TB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun bataryası 4800 ya da 4900 mAh olacak. Bu bataryada 100 W hızlı şarj ve 50 W kablosuz şarj özellikleri bulunacak.

Pro modeli de oldukça benzer teknik özelliklere sahip olacak. Ancak Pro modelinde 6.7 inçlik, 2K çözünürlükte bir ekran bulunacak. Bir diğer fark da batarya konusunda olacak. Pro modelinde 5400 mAh’lık bir batarya bulunacak. Bu bataryanın şarj hızı 120 W, kablosuz şarj hızı ise 80 W olacak.

Honor X60 ve X60 Pro Resmen Tanıtıldı