XDefiant’ın Akıbeti Belli Oldu

XDefiant

Satış rakamları beklentilerin çok altında kalan XDefiant yoluna devam edecek mi? Ubisoft yöneticisi Mark Rubin açıkladı.

Bildiğiniz gibi oyun içi harcamalarla ayakta duran ücretsiz shooter/arena oyunları son dönemde oldukça popüler hale gelmiş durumda. Bu yüzden oyun şirketleri de son dönemde bu alanda çok sayıda yeni oyun üretiyor. Ne var ki bu oyunlardan pek azı başarılı olabiliyor. Daha birkaç hafta önce, büyük umutlarla çıkan Concord’un daha ikinci hafta havlu attığına şahit olduk. Milyonlarca dolar harcanarak geliştirilen oyun o kadar az oyuncu çekti ki stüdyo ikinci haftada sunucuları kapatma kararı aldı ve oyunu alanlara paralarını iade etti. Concord’un kapatılmasının ardından bu kez XDefiant için benzer haberler duymaya başladık.

Aslında Concord’un aksine XDefiant gayet iyi bir çıkış yapmıştı. Mayıs ayında çıkan oyun, ilk çıktığı dönemde kayda değer bir oyuncu sayısına ulaşmayı başardı. Ancak aylar geçtikçe oyuncu sayısı gitgide azaldı. Bu yüzden son günlerde Ubisoft’un oyunu sonlandırabileceği konuşuluyordu. Aslında Ubisoft birkaç hafta bir açıklama yapıp bu iddiaları yalanladı ama bu yalanlama bile söylentileri bastırmaya yetmedi. Bu yüzden Ubisoft bu kez daha somut bir yol haritasıyla geldi.

XDefiant

XDefiant’tan sorumlu Ubisoft yöneticisi olan Mark Rubin, oyununun kapatılacağına dair söylentilere açıklık getirdi. Bu yöndeki sızıntıların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Rubin, oyunun Year 2, yani 2. Yıl içerikleri için planlamalar yapmaya devam ettiklerini açıkladı. Rubin, daha iki hafta önce oyunu yeni sezonda nasıl devam ettireceklerini tartıştıkları bir toplantıda olduğunu belirtti. Ayrıca şu anda önceliklerinin teknik konularda oyunu geliştirmek olduğunu vurgulamayı da ihmal etmedi.

Ubisoft’un oyunun devam edeceğini ısrarla söylemesi, stüdyonun bu konuda samimi olabileceğini düşündürüyor. Çünkü üst üste böyle açıklamalar gelmişken stüdyonun kalkıp da oyunu sonlandırması, bir nevi prestij intiharı olur ki bu kadarını Ubisoft’tan bile beklemeyiz.

Honor X60 ve X60 Pro Resmen Tanıtıldı