Sony Xperia 1 VI ve 10 VI’nın Yeni Görselleri Sızdırıldı

Sony Xperia 1 VI

Sony’nin çok yakında piyasaya süreceği yeni akıllı telefonları Sony Xperia 1 VI ve 10 VI’nın tasarımını gözler önüne seren görselleri sızdırıldı.

Japon teknoloji devi Sony, 17 Mayıs’ta önemli bir etkinlik düzenleyecek. Şirket, Xperia 2024 adını taşıyan bu etkinlikte yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Bu ürünlerin tam olarak hangileri olacağı henüz netlik kazanmış değil. Ancak bir süredir gündemde olan Sony Xperia 1 VI’ın bunlardan biri olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Aynı şekilde Sony Xperia 10 VI’nın da bu etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Son günlerde bu telefonlara dair sızıntılar sıklaşması da bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Sony’nin yeni akıllı telefonlarına dair sızıntılara bugün bir yenisi daha eklendi. Sızdırılan yeni görseller sayesinde hem Sony Xperia 1 VI’nın hem de Xperia 10 VI’nın tasarımı açık bir şekilde görüldü.

Sony Xperia 1 VI 2
Sony Xperia 10 VI

Daha önce gelen bilgilere göre Sony Xperia 1 VI, 4K çözünürlükteki ekrandan vazgeçecek ve daha standart bir ekran kullanacak. Bu ekranın 6.5 inç olacağı söyleniyor. Bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz olacak. Xperia 1 serisi Sony’nin amiral gemisi akıllı telefonlarını oluşturduğu için bu serinin yeni üyesinin Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanacağı düşünülüyor. Gelen bilgilere göre telefonda bu yonga setine tercihe göre 12 ya da 16 GB RAM eşlik edecek. Telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunacağı söyleniyor.

Xperia 10 VI’nın hangi yonga setini kullanacağı ise belirsizliğini koruyor. Aynı şekilde diğer özellikleri hakkında bilinenler de oldukça kısıtlı. Ancak sızdırılan bu görsellerde, Xperia 1 VI’nın aksine 10 VI’nın üçlü değil çift arka kameraya sahip olacağını görebiliyoruz.

Sony Xperia 10 VI

iPhone Satışlarında Yüzde 10 Düşüş Yaşandı