iPhone 17 Slim Tasarımıyla Devrim Yapacak

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununa yönelik iOS 17 düzeltmesini yayınladı

Birkaç gündür ne olduysa farklı kaynaklardan iPhone 17 Slim’le ilgili rivayetler geliyor. Güney Kore basınında çıkan bir haber telefonun varlığını yeniden doğrularken, Apple’ın tasarıma yoğunlaştığını belirtti.

Bulunduğu konumdan dolayı isminin açıklanmasını istemeyen bir sektör kaynağı Apple’ın iPhone 17 Slim üzerinde uzun zamandır çalıştığını açıkladı. Kaynağa göre iPhone 17 Slim, iPhone X’ten bu yana yapılan en büyük tasarım değişikliğine sahip olacak. iPhone X de çıktığında Face ID ve tasarımıyla oldukça konuşulmuştu. İsimsiz sektör kaynağı yaptığı açıklamada, “Apple ince tasarımlı ürünler çıkarmak istiyor. Bunun ilk örneği yeni iPad Pro oldu. Şirket iPad Pro’ya karşı pazardan olumlu tepkiler aldı. Şimdi sırada iPhone var. Slim modeli standart modelden biraz daha iyi olacak. Fakat asıl satış noktası tasarım olacak” dedi.

iphone 17 slim

Yeni rapor analist Ming-Chi Kuo’nun dedikleriyle de örtüşüyor. Kuo da tasarımın ön plana çıkacağından söz etmişti. Ünlü analist iPhone 17 Slim‘in 6.6 inç ekrana, mevcut boyutta Dynamic Island’a, A19 Pro yerine standart A19 yongasetine, tek arka kameraya ve Apple tasarımı 5G modem çipine sahip olmasını bekliyor. Kuo ayrıca telefonda iPhone 15 Pro’larda kullanılan titanyumdan daha düşük yüzdeye sahip titanyum-alüminyum çerçeve olacağını da düşünüyor.

Cihazın iPhone 17 serisinde tam olarak nerede konumlandırılacağı da şu anda belirsiz. Burada ekstra parantez açmak gerekli. Bir süredir Pro Max’in üstünde yer alacak Ultra modelinden söz ediliyor. iPhone Ultra’nın ilk olarak iPhone 15 serisine ekleneceği iddia edilmişti, fakat böyle bir şey olmadı. iPhone 16 ailesinde de Ultra modeli olmayacak. Ancak geçen sene ve bu sene başlarında çıkan iddialara göre iPhone 17 Ultra’yı görebiliriz. Yine de bu noktada dedikodular ikiye ayrılıyor. Çünkü bazı kaynaklar Ultra’nın farklı bir model olacağını vurgularken, bazıları ise Pro Max’in isminin Ultra olarak değişeceğini iddia ediyor.

Poco M6 Plus’ın Çıkış Tarihi ve Özellikleri