Kullandık: Xiaomi 11T Pro ve Xiaomi 11T’ye ilk bakış!

#İŞBİRLİĞİ

Xiaomi Türkiye, geçtiğimiz gün İstanbul’da gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Firma, özellikle Xiaomi 11T Pro ve 11T akıllı telefon modelleriyle iddialı.

Xiaomi 11T Pro, firmanın yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli olarak ön plana çıkıyor. 6.67 inç değerde düz Amoled ekranı bulunan telefon; bir şeyler izlemek, okumak ve oynamak isteyenler için güçlü bir görüntüleme kalitesine sahip. Öyle ki, bünyesinde HDR10+ teknolojisini de barındırıyor ve 120Hz ekran tazeleme değerini sunabiliyor. Okuma modundan tutun da göz konforu moduna kadar pek çok seçenek de mevcut.

Ekran tarafında bir diğer dikkat çekici detay ise, Corning’in en güncel koruma teknolojisi olan Victus’u kullanıyor olması. Böylece 2 metre mesafeden düşmelerde dahi telefonun hasar alma ihtimali çok düşük.

Gücünü Snapdragon 888 işlemcisinden alan ürün, farklı depolama ve RAM seçeneklerine de sahip. İşletim sistemi tarafında Android 12 var ve bu bir 5G’li telefon. Yani şimdiden geleceğe hazırlanabilirsiniz.

Ürünün PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gibi iyi grafiklere sahip popüler oyunları akıcı detaylarla sorunsuz çalıştırabileceği dile getiriliyor.

Yazılım tarafına bir ekleme daha yapacak olursak firma, 3 yeni Android işletim sistemi sürümü ve 4 yıl boyunca güvenlik yamalarının bu telefona geleceğinin sözünü veriyor.
Xiaomi 11T Pro, arka tarafta yapay zekâ destekli üçlü kamera sistemine sahip: 108+8+5MP. 108MP ana kamera, fotoğraf ve video tarafında, hem iyi hem de düşük ışıklı ortamlarda iddialı. Bunun yanında geniş açılı ve makro çekimler de yapabileceksiniz.

Telefon, 8K çözünürlükte dahi videolar çekmenize imkân sunuyor. Ön tarafta ise, 16MP selfie kamera konumlandırılmış.

Telefonun en dikkat çekici detaylarından bir tanesi de pil kapasitesi ve hızlı şarj özelliği.

5000mAh pille gelen telefon, tam 120w Xiaomi HyperCharge hızlı şarj teknolojisine sahip. Böylece telefonu yalnızca 17 dakikada güvenle tamamen şarj edebileceksiniz. Ürünün kutusunda 30w değerde şarj adaptörünün bulunduğunu da ekleyelim.

Kullandık: Xiaomi 11T Pro ve Xiaomi 11T'ye ilk bakış!

8.8mm kalınlıkta ve 204 gram ağırlıktaki telefon, Göktaşı Grisi, Ay Işığı Beyazı ve Gök Mavisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip.

Xiaomi 11T Pro, 8.499 TL’den başlayan satış fiyatı etiketlerine sahip. Ürünü kısa sürede satın alırsanız, ilk 6 aylık dilimde ekranda yaşanabilecek bir çatlama ya da kırılma gibi durumlarda ücretsiz değişim hakkını da elde edeceksiniz.

Xiaomi 11T de hemen hemen aynı özelliklere sahip. Tabii bazı farklılıklar var

Xiaomi 11T, ekrandan tutun da kameralara, pil değerine kadar pek çok konuda 11T Pro ile aynı. Tabii bazı farklılıklar da var. Örneğin, bu telefonda MediaTek Dimensity 1200-Ultra işlemcisine yer veriliyor. Pil tarafında da 67w kablolu hızlı şarj desteği sunuluyor.

Xiaomi 11T, 7.499 TL’den başlayan fiyatlarla satışta bulunuyor.

Android güncellemeleri, güvenlik yamaları ve ekran için ilk 6 aylık garanti sürecinin bu telefonda da geçerli olduğunu ekleyelim.

OPPO Enco Free2: OPPO’nun yeni nesil gerçek kablosuz kulaklığı