Xiaomi 13T Pro inceleme: Leica ortaklığıyla hazırlanan güçlü kameralar!

ddsfdsfsd

#İŞBİRLİĞİ

Xiaomi 13T Pro akıllı telefonla karşınızdayız. Çinli teknoloji şirketinin yeni görücüye çıkardığı ürün, Android tarafında yüksek performans ve iyi kamera kurulumu talep edenlerin göz önünde bulundurabileceği bir model. İşte detaylar.

Xiaomi 13T Pro, Çinli şirketin Leica ile gerçekleştirdiği ortaklığın devamını müjdeliyor. Zira ürün, Leica’nın kamera kurulumuyla geliyor.

Cihaz, 8.6mm kalınlıkta ve 206 gram ağırlıkta. Arka tarafta parlak yüzey tercih edilmiş. Tasarım detayları itibarıyla radikal bir farklılık yok ama haliyle kamera çıkıntısı dikkatlerden kaçmıyor. Ürünü beraberinde gelen koruyucu şeffaf kılıf ile kullanmanızı öneriyoruz.

Xiaomi 13T Pro, dayanıklılık tarafında da iddialı bir ürün. Zira ekran, Gorilla Glass 5 korumasına sahip. Bu, hafif darbeleri ve çizilmeleri engelleyebilecek bir detay. Öte yandan, IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı bir telefon olduğunu da belirtelim.

Xiaomi 13T Pro inceleme: Leica ortaklığıyla hazırlanan güçlü kameralar!

Telefonumuz 6.67 inç ekrana sahip.

Amoled teknolojisi üzerine inşa edilen ekran, 144Hz tazeleme değeri ve Dolby Vision teknolojisine sahip. Öte yandan, HDR10+ desteğinin sunulduğunu da belirtelim. Tüm bunlar bir araya geldiğinde, dizi ve filmleri en iyi görsel detaylarla izleyebiliyorsunuz. Ekranın en ufak dokunuşları dahi algılayabildiğini ve yumuşak kullanım deneyimler sunduğunu da söylemeliyiz.

Peki bu cihazda parmak izi okuyucu sensör var mı? Cevabımız, evet. Ekrana yedirilmiş sensör, dijital dünyanızın güvenliği için önemli. Deneyimlediğimiz esnada hızlı sonuçlar aldık ve önemli bir sorunla karşılaşmadık.

Xiaomi 13T Pro, gücünü MediaTek’in üst seviye telefonlar için yeni hazırladığı Mediatek Dimensity 9200+ çipsetinden alıyor.

4nm üretim süreciyle hazırlanan bu çipsette, 3.35GHz çalışma hızına kadar erişebilen bir işlemci var. Buna 12GB RAM ve 512GB dahili depolama faktörleri eşlik ediyor.

Telefonumuzda Android 13 işletim sistemli var. Kullanımı kolay bir arayüz ve performanslı bir yapı söz konusu. Dolayısıyla oyun oynarken ve uygulamalarla ilgilenirken ciddi bir gecikmeyle, donma gibi sorunlarla karşılaşmanızı beklemiyoruz. Call of Duty gibi popüler bir oyunu iyi grafikler ve akıcı detaylarla oynayabilirsiniz.

Xiaomi 13T Pro inceleme: Leica ortaklığıyla hazırlanan güçlü kameralar!

Gelelim Leica ortaklığıyla hazırlanan kamera kurulumuna

Telefonun arka tarafında 50+50+12MP’den oluşan kamera sistemi var. Ana kameramız, OIS desteğine sahip. Telefoto kameramızda da OIS ve 2x optik zoom detayı mevcut. Bunlara ek olarak bir de geniş açılı kameramız var. İster geniş açılı çekimler yapın, ister portre çekimler gerçekleştirin. Ürün, iyi ışıklı ortamlarda net sonuçlar veriyor. Düşük ışık koşullarında da pek çok rakibine kıyasla daha iyi sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz.

Tabii kamera denilince en dikkat çekici özellikten de bahsedelim. Bu telefon ile 8K 24FPS değerde videolar çekebilirsiniz! Yine de, sosyal medyada kolay ve yaygın kullanım için 1080p 60FPS seçeneğinin daha ideal olduğunu da belirtelim.

Ön taraftaki kameramız da 20MP değerde ve hem selfie’ler hem de görüntülü görüşmeler için yeterli performansı sunabiliyor.

Xiaomi 13T Pro inceleme: Leica ortaklığıyla hazırlanan güçlü kameralar!

Xiaomi 13T Pro, 5000mAh pile sahip ve hızlı şarj desteği de sunuyor

Ürün, şirketin hazırladığı 120w HyperCharge teknolojisine sahip. Böylece 20-21 dakikada tamamen şarj edebiliyorsunuz. Sevindirici bir detay ise, hızlı şarj adaptörünün kutuda geliyor olması. Yani ayrıca para vermenize gerek kalmıyor.

Toparlamak gerekirse Xiaomi 13T Pro, özellikle Leica kamera kurulumuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Güzel bir ekranı ve 120w hızlı şarj destekli güçlü bir pili var. Eğer Android tarafında güncel bir telefon arıyor ve özellikle kamera detaylarını ön planda tutuyorsanız, bu modeli de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Xiaomi 13T Pro, an itibarıyla 33.599 TL tavsiye edilen fiyatıyla ön satışta bulunuyor. Daha fazla detay için BURAYA tıklayarak Xiaomi Türkiye’nin resmi websitesine göz atabilirsiniz.

Realme C53 inceleme: Mini Kapsül özellikli, uygun fiyatlı telefon