Xiaomi 13T Pro yakında küresel pazarlarda piyasaya sürülecek

ty3

Xiaomi şu anda akıllı telefon sektöründe zirveye oynayan firmalardan biri. Firma üst model akıllı telefon üretimine devam ediyor. Bunun son örneği ise  Xiaomi 13T Pro olacak.

Xiaomi 13T Pro’dan önce firma bilindiği gibi Xiaomi 13 Ultra’yı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Özellikler açısından oldukça başarılı olan telefon rakiplerine göre de bir tık daha ucuz olacak. Gelen haberlere göre de firma bu telefondan sonra yine üst segmentte kamerası ile ön plana çıkacak olan Xiaomi 13T Pro’yu piyasaya sürecek. 

Firmaya yakınlığı ile bilinen bloglardan Xiaomiui’de yer alan habere göre firma iki telefon çıkarmaya hazırlanıyor, iki telefon farklı ancak benzer özelliklere sahip olacak. Her iki cihaz da 23078PND5G ve 23078PND5C model numarasını paylaşıyor; “G” harfi küresel bir varyantı ve “C” harfi bir Çin varyantını gösteriyor. Yayın, bu akıllı telefonların piyasada Xiaomi 13T Pro ve Redmi K60 Ultra olarak piyasaya sürüleceğini gösteriyor.

Xiaomi 13T Pro

Redmi K60 Ultra ilk olarak Çin’de piyasaya sürülecek, ardından Xiaomi 13T Pro adı altında küresel olarak piyasaya sürülecek. 23078PND5G ve 23078PND5C model numarası da potansiyel olarak Temmuz 2023’ü önerebilir, ancak bu spekülatiftir ve resmi olarak doğrulanmadı.

Ayrıca rapor, her iki cihazın da amiral gemisi MediaTek Dimensity 9200 yonga seti ile donatılacağını ve bu da ilk kez bir Xiaomi akıllı telefonun bu işlemciye sahip olacağını gösteriyor. Dimensity 9200 yonga seti, güçlü ve verimli bir yonga seti olarak kabul ediliyor ve Xiaomi’nin bu cihazları nasıl fiyatlandıracağı merak konusu.

Xiaomi 13T Pro ve Redmi K60 Ultra’nın, bütçesi kısıtlı olabilecek performans kullanıcılarına hitap etmeyi amaçladığı göz önüne alındığında, Xiaomi’nin rekabetçi bir fiyat noktası hedeflemesini beklemek mantıklıdır. Xiaomi’nin cihazların güçlü özelliklerini ve teknik özelliklerini uygun fiyatla nasıl dengelediğini görmek ilginç olacak. 

Samsung Galaxy A24’ün fiyatı belli oldu