ChatGPT hakkımızda ne kadar biliyor?

ChatGPT hakkımızda ne kadar biliyor?

ChatGPT piyasaya sürüldüğünden beri çok fazla seveni olduğu kadar eleştiri ile yaklaşan insanlar da oldu. Peki bu yapay zeka robotu hakkımızda ne kadar biliyor? İşte tüm detaylar.

AI Chatbot’lar, teknoloji standartlarına göre nispeten eskidi, ancak OpenAI’den ChatGPT ve Google’dan Bard liderliğinde başlayan yeni bir dönem söz konusu. Yapay zeka gelişimindeki son patlama, şimdiden yanlış bilgilendirme, dezenformasyon, ve kötü amaçlı yazılımlar hakkında endişeler yarattı. Üretken yapay zeka, ortalama bir internet kullanıcısının mahremiyeti için ne tür sorunlar oluşturabilir? Uzmanlara göre cevap, büyük ölçüde bu botların nasıl eğitildiği ve onlarla ne kadar etkileşim kurmayı planladığımızla ilgili.

ChatGPT hakkımızda ne kadar biliyor?

Yapay zeka sohbet botları büyük miktarda veri içeriyor. Çok fazla veri içeren bu platformlar gizlilik açısından ne kadar tehlikeli olabilir? Stanford’un bilgisayar bilimi bölümünde doktora öğrencisi ve Microsoft Research’te eski yapay zeka asistanı olan Megha Srivastava, “Bu modeller, internetteki halka açık verilerin çoğunu içeriyor” dedi. Srivastava’ya göre ChatGPT ve Bard, Common Crawl’ın verilerinin “filtrelenmiş” bir kısmını kullansalar da, modelin devasa boyutu “herkesin verilere bakıp sterilize etmesini imkansız” kılıyor. Bilgilere erişim ortalama bir kullanıcı için zor olsa da mümkün. Ancak tüm endişelere rağmen yapay zeka botları ile ilgili sorunlar bir dönem daha devam edecek. Zira artık hayatımıza girdiler ve her alanda olacaklar.

Resident Evil 4’le birlikte başka bir efsane beyaz perdeye geliyor