Kiracılar daha hızlı yaşlanıyor! İşte o araştırma

Kiracılar daha hızlı yaşanıyor! İşte o araştırma

Yeni bir araştırmanın ortaya koyduklarına bakılırsa kiracılar daha hızlı yaşlanıyor. İşte tüm detaylar.

Biyolojiniz üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilerin işsizliğin iki katı olduğunu ortaya koyan yeni bir araştırmaya göre, kiracılık sizi daha hızlı yaşlandırıyor. Araştırmada biyolojik yaşlanmanın bir ölçüsü olan DNA metilasyon analizi için kan örnekleri alınan anket katılımcılarının sağlık kayıtları incelendi. Çalışma, katılımcıların yaklaşık 10 yıllık barınma koşullarını hesaba kattı ve ardından verileri analiz etti. Çalışma kiralayan insanların daha hızlı yaşlandığını, bir mülk sahibi olmak yerine kiralamanın etkisinin işsiz olmaktan iki kat daha fazla zarar verdiğini ortaya çıkardı. Biyolojik yaşlanmanın artan oranı, eskiden sigara içen biri olmanın, ömür boyu sigara içmeyen birine göre yarattığı etkiden yüzde 50 daha fazlaydı.

Kiracılar daha hızlı yaşanıyor! İşte o araştırma

Daha hızlı biyolojik yaşlanmanın özellikle insanların ev ödemelerini kaçırdığı veya kendilerini kirliliğe ve çevre sorunlarına maruz bırakan yerlerde yaşadıkları durumlarda yaygın olduğu ortaya çıktı. Sosyal konutun ise biyolojik yaşlanma hızı açısından mülkiyetten farklı olmadığı görüldü.

Yazarlar makalelerinde şu sonuca vardı: “Sonuçlarımız, zorlu barınma koşullarının, daha hızlı biyolojik yaşlanma nedeniyle sağlığı olumsuz etkilediğini gösteriyor.” “Ancak biyolojik yaşlanma geri döndürülebilir, bu da konut politikası değişikliklerinin sağlığı iyileştirmeye yönelik önemli potansiyelini vurguluyor.” Araştırma gözlemsel olduğu için nedensellik hakkında bir sonuca varılamıyor ancak araştırmacılar, süreci yavaşlatmanın anahtarının özel sektörden kiralayan insanların tedavi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi olabileceğini öne sürüyor.

Xiaomi 13T Pro inceleme: Leica ortaklığıyla hazırlanan güçlü kameralar!