Realme C53 inceleme: Mini Kapsül özellikli, uygun fiyatlı telefon

jyjytjyt

#İŞBİRLİĞİ

Realme C53, Çinli teknoloji şirketinin Türkiye’de ürettiği güncel Android telefonlardan bir tanesi. Uygun fiyatı ve Android 13 işletim sistemiyle ön plana çıkan telefon, aynı zamanda 5000mAh değerdeki piliyle de gündelik işlemlerinizi rahatlıkla halletmenizin yolunu açıyor. İşte detaylar…

Realme C53, ekonomik fiyatlı güncel Android modellerinden bir tanesi. Ürün, ülkemizde siyah rengiyle satışa sunuluyor. Öte yandan, cihazın kutu içeriğinde 33w hızlı şarj destekli adaptör ve koruyucu şeffaf kılıf da bulunuyor.

Tasarım detaylarına baktığımızda, sınıfının en ince örneklerinden bir tanesiyle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Telefon, sadece 7,49mm kalınlıkta ve 182 gram ağırlıkta. Böylece uzun süreler rahatsızlık duymadan kullanımlar gerçekleştirebilirsiniz.

Köşelerden yumuşatılmış hatları olan telefon, arka yüzeyde plastik malzeme kullanılarak tasarlanmış. Tabii arka taraftaki kamera kurulumu dikkatlerden kaçmıyor. İsterseniz şeffaf kılıf kullanarak kamera çıkıntısını da önemli ölçüde törpüleyebilir ve daha temiz kullanımlar gerçekleştirebilirsiniz.

Realme C53, 6.74 inç IPS LCD ekranla geliyor

720×600 çözünürlük sunan bu ekran, aynı zamanda 90Hz tazeleme değerine sahip. Böylece video ve oyunlarda daha akıcı detaylarla karşılaşabilirsiniz. Ekran, özellikle sosyal medya deneyimleri ve e-kitap süreçleriniz için yeterli görüntüleme kalitesine sahip. İsterseniz göz konforu modunu da aktifleştirebilirsiniz. Ve evet, en ufak dokunuşları dahi algılayabilir ve yumuşak kullanım deneyimleri sunabiliyor.

Telefon, gücünü 12nm olarak üretilen Unisoc Tiger T612 işlemcisinden alıyor. Ekonomik modellere yönelik hazırlanan bu işlemci, 1.8GHz çalışma hızına kadar erişebiliyor. Bu işlemciye, 4GB LPDDR4X RAM ve 128GB dahili depolama eşlik ediyor. “Acaba RAM yeter mi?” diye düşünebilirsiniz tabii. Realme, ürününde 4GB sanal RAM genişletme imkânını da sunuyor. Böylece toplamda 8GB RAM değerine erişebilir ve özellikle oyunlarda akıcı performanslar elde edebilirsiniz. Örneğin Call of Duty gibi popüler bir multiplayer oyunu bu telefonda oynayabilirsiniz. Ek olarak Realme, microSD kart desteği de sunuyor ve böylece 2TB’a kadar genişletilebilir depolama imkânına sahip oluyorsunuz.

Ürünün arka tarafında ikili kamera sistemi var. Bu tasarım, ister istemez akıllara iPhone ailesini getirebilir. Ana kameramız 50MP değerde ve buna bir de derinlik sensörü eşlik ediyor. Ön tarafta da 8MP değerde selfie kameramız var ve bokeh efektli çekimler yapabilmemize imkân sunuyor.

Hem arka hem de ön kamera sisteminin özellikle iyi ışıklı ortamlarda ve sabit çekimlerde tatmin edici fotoğraflar sunabildiğini söylemeliyiz. Video tarafında ise arka tarafın 1080p 30FPS, ön tarafında 720p 30FPS çekim imkânları sunduğunu ekleyelim.

Realme C53 inceleme: Mini Kapsül özellikli, uygun fiyatlı telefon

Realme C53, 5000mAh pile sahip

Bu, tek şarj ile gündelik kullanımda iki günü geride bırakabileceğiniz anlamını taşıyor. Yoğun kullanımda da bir günü rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Cihazın önemli bir detayı da 33w hızlı şarj desteği sunması ve hızlı şarj adaptörünün kutuda geliyor olması. Günümüzde çoğu amiral gemisi modelinin kutusundan adaptör çıkmıyor. Hal böyleyken Realme’nin bu hamlesi gerçekten çok iyi.

Cihaz, 62-63 dakikada tamamen şarj olabiliyor ve şarj esnasında sorun yaşanmaması için çeşitli güvenlik önlemlerini de bünyesinde barındırıyor.

Realme C53 inceleme: Mini Kapsül özellikli, uygun fiyatlı telefon

Mikro Kapsül özelliği bu modelde de var

Mikro Kapsül, Apple’ın Dynamic Island özelliğine benzer bir özellik ve Andoid tarafında ilk kez Realme C55 modeliyle görmüştük. Şirket, bu özelliği şimdi de C53’te sunuyor. Bu sayede şarj durumu, günlük attığınız adım sayısı ve günlük veri kullanımı gibi detayları ön kameranın yanlarına doğru genişleyen siyah alanda takip edebiliyorsunuz. Üstelik, farklı durumlara göre farklı uyarı ışıkları da var.

Toparlamak gerekirse Realme C53, güzel bir tasarıma sahip. Hem ekonomik fiyatlı bir model isteyen hem de güçlü bir pil ve hızlı şarj desteği olsun diyen kullanıcılar göz önünde bulundurabilir. Öte yandan Mikro Kapsül özelliği de farklılık arayan kullanıcıların dikkatini çekecektir.

Ürünün iki nano kart yuvası ve bir tane de microSD kart yuvasına sahip olduğunu, sağ yan taraftaki fiziksel güç tuşuna entegre olarak parmak izi okuyucu sensörü de sunduğunu ekleyelim.

Razer Blackwidow v4 Pro: Bu klavye ile Doom Eternal’da kral olabilirsiniz