Xiaomi 13T serisinin çıkış tarihi belli oldu

Xiaomi 13T

1 Eylül’de tanıtılması beklenen ama son anda ertelenen Xiaomi 13T serisinin yeni tanıtım tarihi Xiaomi tarafından açıklandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi’nin merakla beklenen 13T serisini geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıtması bekleniyordu. Ancak şirket son dakika sürpriz bir karar alarak Xiaomi 13T serisinin çıkışını erteledi. Bu erteleme kararı duyurulurken telefonların lansmanı için yeni bir tarih ise verilmedi. Ancak neyse ki bu bilgi için çok uzun süre beklememiz gerekmedi. Şirket, dün yeni bir açıklama yaparak 13T serisi için belirlediği yeni çıkış tarihini duyurdu.

Xiaomi 13T serisi, 26 Eylül’de düzenlenecek etkinlikte resmi olarak tanıtılacak. Telefonların yeni tanıtım tarihi doğrudan Xiaomi kurucusu ve CEO’su Lei Jun tarafından duyuruldu. Lei Jun belirlenen yeni tanıtım tarihini Twitter/X üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. 13T serisinin görücüye çıkarılacağı etkinlik Berlin’de düzenlenecek. Bu etkinlik Xiaomi’nin resmi internet sitesi Mi.com üzerinden de canlı yayınlanacak.

Öte yandan Lei Jun, Xiaomi 13T serisinin Leica ortaklığında hazırlandığını da açıkladı. Bu da telefonda kullanılacak lenslerde efsanevi kamera şirketi Leica’nın imzasını göreceğimiz anlamına geliyor. Daha önce gelen sızıntılar ve söylentiler sayesinde 13T serisinde iki farklı model olacağını biliyoruz. Standart 13T’nin yanı sıra bir de Pro modeli satışa sunulacak. Bu iki modelin tasarımı sızdırılan görseller sayesinde netlik kazanmış olsa da teknik özelliklerinin netlik kazanması için 26 Eylül’ü beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Xiaomi 13T

Apple akıllı telefon pazarında Samsung’un önüne geçebilir