Xiaomi 13 Ultra pil özellikleri netleşmeye başladı

Xiaomi 13 Ultra

Akıllı telefon meraklılarının heyecanla bekledikleri yeni Ultra modeli Xiaomi 13 Ultra, şarj dayanıklılığı konusunda oldukça iddialı bir yapıya sahip.

Xiaomi 13 Ultra pil özellikleri netleşmeye başladı. Akıllı telefon kullanıcılarının batarya simgesinde kırmızı rengi görünce kalplerinin ağzına gelmesi oldukça yaygın bir durum. Genellikle telefonlar, bataryaları %15 seviyesine geldiğinde hızlıca kapanır. Ancak Xiaomi’nin iddiasına göre, yakında çıkacak olan Xiaomi 13 Ultra bataryası %1 seviyesindeyken bile 60 dakika boyunca dayanacak. Bu gelişme, Xiaomi’nin kendi geliştirdiği Surge P2 ve Surge G1 çiplerine sahip olmasından kaynaklanıyor.

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra, 18 Nisan’da Leica uyumlu bir kamera kurulumu ile piyasaya sürülecek. Şirket, telefonun özelliklerini önceden açıklamış ve son teaser’larında pil performansına dair ipuçları vermiştir. Yapılan açıklamalara göre, Xiaomi 13 Ultra, kendi geliştirilen Surge P2 ve Surge G1 çipleriyle gelecek.

Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra pil özellikleri netleşmeye başladı

Surge G1 çipi hakkında bilgi sınırlı olsa da Surge P2, Xiaomi 12 serisinde bulunan Surge P1 çipinin halefidir. Şirket, P1’in daha iyi ısı yönetimi sağladığını ve şarj verimliliğini artırdığını belirtti.

Yeni çipler telefonun bataryasını iyileştirecek. Xiaomi, cihaz acil batarya modunda iken bataryanın %1 seviyesine düşmesine rağmen bile 60 dakika dayanacağını veya 12 dakikalık bir telefon görüşmesi yapabileceğinizi iddia ediyor.

Xiaomi 13 Ultra 2

Xiaomi 13 Ultra, dört arka kamera kurulumuna sahip etkileyici bir kamera telefonu olarak piyasaya çıkacak. 1 inç Sony IMX989 50MP birincil lens ve 50MP Sony IMX858 yardımcı lensleri içeren bir kamera kurulumu bulunacak. Cihazın altında Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti yer alacak. Xiaomi 13 Ultra pil özellikleri netleşmeye başladı.

Xiaomi 13 Ultra fotoğraf konusunda rakipsiz olacak