Xiaomi Car yeni özelliği ile yok artık dedirtti!

xiaomi car 1

Otomotiv sektörüne sağlam bir giriş yapmayı amaçlayan Xiaomi, bunun için yeni arabasına oldukça ilginç bir özellik ekleyecek.

Xiaomi Car yeni özelliği ile yok artık dedirtti! Çinli elektronik teknoloji markası Xiaomi, küresel olarak en çok satan akıllı telefonlarıyla tanınan bir marka. Ancak bildiğimiz üzere teknoloji devi, 2024 yılında Çin pazarında duyurulacak ilk elektrikli aracıyla otomotiv sektörüne girmeye de hazırlanıyor.

xiaomi car 1

Son zamanlarda, Çin’in ulusal patent veritabanında, “Xiaomi Car” patent teknolojisinin 11 Nisan 2023 tarihinde ülkenin düzenleyici kurumu tarafından onaylandığı görüldü. Patent teknolojisinin ismi oldukça doğrudan bir şekilde ifade edildi ve “Car (Practical Use)” olarak adlandırıldı. Patent, Beijing merkezli Xiaomi Grubu’nun alt şirketi olan Xiaomi Car Limited Şirketi tarafından başvuruldu.

“Xiaomi Car” patenti oldukça heyecan verici ayrıntılara sahip. Özellikle, Xiaomi Car’ın ön camın altına yerleştirilmiş şeffaf bir ekranı olacağı ortaya çıktı. Basitçe söylemek gerekirse, şeffaf bir televizyonunuz ön camınızda olacak.

xiaomi car 2

Xiaomi Car yeni özelliği ile yok artık dedirtti!

Bu yeni şeffaf ekranlı ön cam patent teknolojisi, gelecekte yaşanabilecekleri düşündürüyor. Patent açıklamasına göre, sürücülerin araç bilgilerini daha kolay görüntüleyebilmelerine ve sürüş güvenliğini arttırabilmelerine olanak sağlayacak. Örneğin, çoğu aracın direksiyonun önünde gösterge panelleri veya gösterge tabloları bulunur ve sürücüler, araç bilgilerini net bir şekilde görmek için aşağıya bakmak zorunda kalırlar. Bu durum sürüş güvenliği açısından uygun değildir. Xiaomi Car’ın göstergeleri doğrudan ön cam ekranında görüntülenecektir, böylece sürücüler gözlerini yoldan ayırmadan araç hızı, bildirimler ve elektrikli araç pil şarj verileri gibi önemli verileri görebilecekler.

xiaomi car 1

Xiaomi’nin resmi planına göre, Xiaomi Cars, 2024 yılında seri üretime başlayacak. Son zamanlarda, Lu Weibing finansal bir rapor konferansında, Xiaomi’nin araç geliştirme çalışmalarının tamamen önceden belirlenen takvime göre ilerlediğini söyledi. Xiaomi’nin kurucusu ve CEO’su Lei Jun’a göre, şirket “beklentilerin üzerinde” ve orijinal takvime göre çok daha önde olduğu söyleniyor. Xiaomi Car yeni özelliği ile yok artık dedirtti!

Tesla Model 3 Project Highland sızıntısı, yenilenmiş bir sportif tasarımı ortaya koyuyor