Samsung hızlı şarj tarafında istediğini yapamıyor

Adsiz 48

Samsung’un en yeni amiral gemisi modellerinde yaşanan şarjın normalden hızlı tükenmesi sorunu, hem kullanıcıları hem de markayı rahatsız ediyor.

Samsung hızlı şarj tarafında istediğini yapamıyor. Samsung kullanıcılarının Şubat ayında One UI 5.1 güncellemesi sonrası telefonlarındaki düşük batarya ömrü hakkında Reddit’te şikayetleri arttı. Güncelleme sonrası Samsung Klavyesi’nin batarya tüketiminde artış olduğu iddia edildi. Bugüne kadar söz konusu durumla alakalı resmi bir açıklama yoktu. Ancak şimdi nedeni ortaya çıktı.

Anker PowerPort III Pod 65W : Şarj sorununa hızlı çözüm

Bu sorun Galaxy S22, S21, Z Fold 4 ve Z Fold 3 gibi birçok üst düzey Samsung modelini etkiledi. Samsung, sorunun gerçekten Samsung Klavyesi’nden kaynaklandığını doğruladı. Samsung Tayland topluluğu moderatörü, One UI 5.1 güncellemesinin ardından bataryanın normalden daha hızlı tükendiğini kabul etti. Bu sırada bazı kullanıcılar ekran açıkken üç saate kadar daha az kullanım süresi rapor etmişti.

Samsung, “etiketler ve emojilerle ilgili ek bir onaylama işlemi” nedeniyle Samsung Klavyesi’nin normalden daha fazla pil kullandığını belirtiyor. Bu açıklama pek net değil, ancak en azından Samsung sorunun farkında olduğunu söylüyor. Şirket, 2 Mart’ta bir Samsung Klavyesi uygulaması güncellemesi yayınladı.

c h54

Samsung hızlı şarj tarafında istediğini yapamıyor

Samsung uygulamalarında otomatik güncelleme özelliği vardır ve bu sayede uygulamalar otomatik olarak güncellenebilir. Bu nedenle telefonunuzun Samsung Klavyesi uygulamasının en son sürümü olan 5.6.10.31’e sahip olması olasıdır. Eğer öyle değilse, Galaxy Store uygulamasını açarak Menü’ye, ardından Güncellemeler’i seçerek Samsung Klavyesi’ni bulabilir, Ayarlar’a giderek Samsung Klavyesi Hakkında’yı seçip Güncelleme’ye tıklayarak klavyeyi güncelleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra specs list featured

Telefonunuzun Samsung Klavyesi’nin en son sürümüne sahip olduğundan eminseniz, güncelleme düğmesini görmeyeceksiniz. Ancak, SamMobile’a göre, güncelleme sorunu tamamen çözmemiş olabilir. Bazı telefonlar hala en son sürüm sistem uygulamalarını çalıştırmasına rağmen, pil ömrü hala One UI 5.1 öncesi seviyelerde değil. Bu durumda, Gboard veya SwiftKey gibi başka bir klavye deneyebilirsiniz. Samsung hızlı şarj tarafında istediğini yapamıyor.

Instagram Reels üzerinde değişiklik yaptı