Xiaomi 13 Ultra, %1 pilde bile 60 dakika dayanacak

uy

Xiaomi’nin akıllı telefonlar üzerindeki en büyük başarılarından biri kuşkusuz güçlü bataryaları diyebiliriz. Firma bunu şimdi çıkaracağı Xiaomi 13 Ultra ile bir daha ispatlamaya hazıralnıyor.

Xiaomi 13 Ultra bir aksilik yaşanmazsa 18 Nisan’da piyasaya sürülecek. Bunun öncesinde cihaz hakkında birçok bilgi ortaya çıkmış durumda. Son olarak ise cihazın batarya konusunda bilgiler geldi. Firmanın bu konuda ne kadar iddialı olduğu da ortaya çıktı. Firma Xiaomi 13 Ultra’nın %1 pille bile 60 dakikaya kadar dayanarak bu konuda farklı olacağını iddia ediyor. Bu iyileştirme, kendi geliştirdiği Surge P2 çipi ve Surge G1 çipi sayesinde olacak.

Xiaomi 13 Ultra

Surge G1 çipi hakkında bilgi azdır ancak Surge P2’nin Xiaomi 12 serisinde bulunan Surge P1 çipinin halefi olduğunu biliyoruz. Şirket, P1’in daha iyi ısı yönetimine ve şarj verimliliğini artırmaya yardımcı olduğunu belirtti.

Yeni çipler telefonun pilini iyileştirecek. Xiaomi, pil seviyesi sadece %1’e düştüğünde bile telefonun 60 dakikaya kadar dayanacağını veya 12 dakikalık bir telefon görüşmesini desteklerken yalnızca cihaz Acil Durum Batarya Modundayken geçerli olması bekleniyor.

Xiaomi 13 Ultra’nın dikkat çekici bir kameralı cep telefonu olarak çıkış yapacağı onaylanmış durumda. 1 inçlik Sony IMX989 50MP birincil lens ve 50MP Sony IMX858 yardımcı lenslere sahip dörtlü bir arka kamera kurulumu içerirken, cihazda Snapdragon 8 Gen 2 SoC kullanılacak.

Eski iPhone’lar ve iPad’ler için iOS 15.7.5 güncellemesi yayınlandı