Xiaomi 12 Lite ile ilgili yeni bilgiler geldi

Xiaomi 12 Lite serisi uzun zamandır konuşuluyor. Ekim ayında seri ile ilgili bilgiler detaylı bir şekilde ortaya çıktı.

Xiaomi 12 Lite serisi ile ilgili detayları aylar önce açıklayan Xiaomiui oldu. Yayın şimdi bir güncelleme ile tekrar geri döndü.

Kaynak, Xiaomi’nin kısaltılmış model numarası L9 olan Taoyao kod adlı ahizeyi tercih ettiğini söylüyor. Bu cihaz, sırasıyla teknik özellikler ve tasarım açısından Xiaomi CIVI ve Xiaomi 12 serisine benzeyecek. Xiaomiui bir konsept render bile paylaşırken özelliklerin de doğru olabiliceği söylendi.

xiaomi 12

Akıllı telefonun 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip 6,55 inç 3D kavisli OLED ekran ile gelmesi bekleniyor. Panel, 120 Hz’e kadar yenileme hızı ve ekran içi parmak izi sensörü desteğine sahip olacak.

Bir Qualcomm Snapdragon 778G+ SoC veya daha da güçlü bir Snapdragon 7xx serisi yonga seti ile güçlendirilecek. 64MP Samsung ISOCELL GW3 birincil sensör, ultra geniş bir ünite ve bir makro atıcıdan oluşan üçlü bir kamera kurulumuna ev sahipliği yapacak.

Herhangi bir Xiaomi grubu akıllı telefonu gibi, çift stereo hoparlöre sahip olacak. Son olarak, telefon Android 12 tabanlı MIUI 13’ü başlatacak .

Daha önce de belirtildiği gibi, bu telefonun daha önce ‘Küresel’ pazarlara ek olarak Çin ve Hindistan’da piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Aynı zamanda, Zijin kod adlı bu cihazın bir mako snapper yerine telefoto kameralı bir çeşidinin yalnızca Çin’de piyasaya sürülmesi gerekiyordu. Ancak Xiaomiui artık telefonun bu sürümlerinin artık iptal edildiğini belirtiyor.

Galaxy S22 Ultra cihazlarında görüntü sorunları yaşanıyor