Eski iPhone’lar ve iPad’ler için iOS 15.7.5 güncellemesi yayınlandı

iip

Geçtiğimiz hafta Apple, iOS16 ile uyumlu olmayan iPhone’lar ve iPad’ler için iOS15.7.4’ü piyasaya sürdü. Şirket şimdi bu güncellemede eksik olan durumlar yeni bazı cihazlar için iOS 15.7.5’i yayınladı.

iOS 15.7.5 ile beraber herhangi bir yeni özellik gelmiyor ancak önemli güvenlik güncellemeleri yer alıyor. iPadOS 15.7.5’in de bulunduğu güncelleme, 19H332 yapı numarasıyla çıktı. iPhone 6s (tüm modeller), iPhone 7 (tüm modeller), iPhone SE (1. nesil), iPad Air 2, iPad mini (4. nesil) ve iPod touchları kapsıyor. (7. nesil)’l

iOS 15.7.5

Bu cihazlardan bazılarının neredeyse on yıllık olması ve Apple’ın tüm bu modeller için desteği çoktan bıraktığı düşünülürse, hala güncellemeler alması etkileyici. Kullanıcıların gizliliğini etkileyebilecek kritik güvenlik açıklarını ele aldığından, bunun gibi sürpriz güncellemeler nadir değildir.

Apple, yukarıda belirtilen modeller için güncelleme iki güvenlik açığını kapatmış durumda.

IOSurfaceHızlandırıcı

  • Etki: Bir uygulama, çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütebilir. Apple, bu sorunun aktif olarak kullanılmış olabileceğine dair bir raporun farkındadır.
  • Açıklama: Giriş doğrulama iyileştirilerek sınırların dışında yazma sorunu giderildi.

Web Kiti

  • Etki: Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi, rastgele kod yürütülmesine neden olabilir. Apple, bu sorunun aktif olarak kullanılmış olabileceğine dair bir raporun farkındadır.
  • Açıklama: Boşaltma sonrası kullanım sorunu, iyileştirilmiş bellek yönetimiyle giderildi.

Apple, bu güncelleme ile birlikte macOS Big Sur 11.7.6 (20G1231) ve macOS Monterey 12.6.5’i (21G531) piyasaya sürdü.

Xiaomi 13T Pro yakında küresel pazarlarda piyasaya sürülecek