Xiaomi 12S Geekbench testinde görüldü

Xiaomi 12S

Leica tarafından hazırlanan kamerası ve Snapdragon 8+ Gen 1 kullanmasıyla dikkat çeken Xiaomi 12S, Geekbench performans testinde görüldü.

Akıllı telefon pazarındaki etkisini her geçen yıl biraz daha arttıran Xiaomi, çok yakında akıllı telefon modellerine yenilerini ekleyecek. Hatırlayacağınız gibi Xiaomi’nin efsanevi kamera üreticisi Leica ile yeni bir ortaklığa imza attığı kısa süre önce duyurulmuştu. Daha sonra da bu işbirliğinden çıkacak ilk telefonun Xiaomi 12S olacağı ortaya çıkmıştı. Leica tarafından hazırlanan özel tasarım bir arka kamerayla gelecek olan 12S’in resmi olarak tanıtılması için beklerken, telefon hakkında yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Bu ayın başında Çin’de sertifika alırken görülen telefon, bu kez de Geekbench performans testinde görüldü.

Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonunun, bu yıl sonunda çıkacak Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan ilk telefonlardan biri olacağını doğruluyor. Bu güçlü yonga setine bir de 12 GB RAM eklendiği için Xiaomi 12S’nin piyasadaki en güçlü telefonlardan biri olmaya aday olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Xiaomi 12S 2

Telefonun Geekbench performans testinden aldığı sonuçlar da bunu doğrular nitelikte. Tek çekirdek testinde 1328 puan alan telefon, çok çekirdekli testte ise 4234 puan alarak iddialı olduğunu gösterdi.

Telefonun Leica imzası taşıyan arka kamerasının tasarımı Xiaomi 12’nin arka kamerasıyla oldukça benzer görünüyor. Ancak bu kez işin içinde Leica’nın olması teknik özellikler konusunda 12S’in standart modelden daha üstün olacağını düşündürüyor. Telefonun kamerasının ne gibi yenilikler sunacağını bekleyip göreceğiz. Ancak görünüşe bakılırsa çok da beklememiz gerekmeyecek. Çünkü telefonun Geekbench testinde görülmesi, çıkışa hazır olduğunu gösteriyor.

Snapchat 2022’de adeta çakıldı