Xiaomi 12 Ultra tasarım detayları belli oldu

Xiaomi ve Leica geçtiğimiz günlerde yeni akıllı telefonlar oluşturmak için bir ortaklıkta el ele vereceklerini duyurdular. 

Firmalar hangi akıllı telefonu piyasaya süreceklerini açıklamadı ancak uzun süredir konuşulan Xiaomi 12 Ultra olması bekleniyor. Ancak resmi duyurudan önce, akıllı telefonun tasarımı ve malzemesiyle ilgili yeni sızdırılmış bazı bilgiler geldi.

Gelen bilgilere göre yeni Xiaomi 12 ultra iki renk seçeneğiyle gelebilir; ilki daha profesyonel görünmesini sağlayan cilalı deri kaplamalı siyah, diğeri üzerinde dokulu seramik camlı beyaz renkte. 

Xiaomi 12 Ultra

Seramik camdan bahsetmişken, Xiaomi bu malzemede yeni değil. Hatta geçen yıl piyasaya sürülen Xiaomi Mi 11 ultra da seramik bir tasarımla geldi.

Akıllı telefonun ana özelliği kamera sistemi olacak, Xiaomi’nin Leica ile son ortaklığı kesinlikle Xiaomi 12 Ultra kamerasını yeni bir seviyeye taşıyacak. Akıllı telefon, kamera adası gibi benzersiz bir “Oreo”ya sahip ve en az 3 lens barındırıyor. Ultra geniş açılı sensör ve makro sensör eşliğinde 200 megapiksel ana sensöre sahip olması muhtemel.

Yeni Xiaomi Mi 12 Ultra’nın ön tarafında büyük olasılıkla bir OLED esnek kavisli ekrana sahip olacak. Ayrıca akıllı telefonun kaputun altında en yeni Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciye sahip olması da bekleniyor. Telefonun 4.900 mAh pil içerirken 120W hızlı şarjı desteklediği söyleniyor.

Xiaomi henüz akıllı telefonla ilgili herhangi bir ayrıntıyı doğrulamadı. Ancak akıllı telefonun Haziran ayı sonuna kadar gün ışığını görebileceği bildiriliyor.

Razer Barracuda Pro, oyun kulaklıkları kendine hayran bıraktıracak