Xiaomi 12 Ultra çıkış tarihi kesinleşti

xiaomi mi 11 ultra

Çinli teknoloji devi Xiaomi son zamanların en çok konuşulan akıllı telefon modeli olan Xiaomi 12 Ultra’yı çok yakın bir zamanda tanıtacak.

Xiaomi 12 Ultra çıkış tarihi kesinleşti. Xiaomi’nin belki de bugüne kadar en çok konuşulan, en çok beklenen akıllı telefon modellerinden biri olan Xiaomi 12 Ultra’nın çıkış tarihi nihayet netleşti. Bugüne kadar sızdırılan onlarca farklı tarihten sonra, Xiaomi’ye yakın kaynaklardan teyit edilen bilgilere göre Xiaomi 12 Ultra 5 Temmuz 2022 tarihinde resmen tanıtılacak.

Xiaomi 12 Ultra 2

Peki Xiaomi’nin yeni amiral gemisinde ne gibi özellikler olacak? İlk olarak telefonun 6,7 inç büyüklüğünde, QHD+ çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip olacağını ve bu ekranın 120Hz yenileme hızıyla geleceğini söyleyelim.

Gücünü Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden alacak olan telefonda 12GB RAM ve 512GB dahili depolama alanı bulunacak. Ancak bu RAM ve depolama alanı donanımlarının standart özellik mi yoksa üst paketlerin nitelikleri mi olacak işte orası şu an için belirsiz.

Xiaomi güncelleme stratejisinde

Xiaomi 12 Ultra çıkış tarihi kesinleşti

Elektriksel gücünü 4.800mAh bataryadan alacak olan telefonda ayrıca 67W kablolu hızlı şarj desteği, 50W’da kablosuz hızlı şarj desteği bulunacak. Bununla birlikte Xiaomi için Xiaomi 12 Ultra modelinin tanıtılmasının bir başka anlamı daha var.

xiaomi 12 ultra

Çinli teknoloji devi bütün konsantrasyonunu Xiaomi 13 serisine verebilmek için adeta gün sayıyor. İşte bunu yapabilmesinin önündeki son engelse Xiaomi 12 Ultra modeli. 5 Temmuz’da bu modelini de satışa sunarak Xiaomi 12 serisiyle işini bitirmek isteyen şirket, daha sonra bütün mesaisini Xiaomi 13 serisi için harcayacak.

Toyota elektrikli otomobillerini trafikten çekiyor