Yeni Valve VR gözlüğü ortaya çıktı

Valve VR gözlüğü

Deckard kod adıyla hazırlanan yeni Valve VR gözlüğü, patent başvurusu sayesinden ortaya çıktı.

MetaVerse fikri momentum kazandığı anda VR gözlükleri bir anda geleceğin en potansiyelli cihazlarına dönüşünce Apple ve Meta gibi teknoloji devleri bu alana dev yatırımlar yapmaya başladı. Bu yüzden son dönemde VR gözlükleri daha çok Apple ve Meta gibi dev şirketlerin projeleriyle gündemimize geliyor. Ancak aslında bu şirketler ilgisini arttırmadan çok önce bu alanda faaliyet gösteren daha küçük çaplı birçok şirket bulunuyor. Bunlardan biri de oyun sektöründen tanıdığımız Valve.

Şu anda piyasadaki en iyi VR gözlüklerinden biri olan Valve Index’i 2019 yılında piyasaya süren şirket, şu sıralar yeni bir VR gözlüğü üzerinde çalışıyor. Bu yeni Valve VR gözlüğü, bu hafta yapılan patent başvuruları sayesinde ortaya çıktı.

Valve VR gozlugu 2

Bildiğiniz gibi Valve’nin yeni VR gözlüğü üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyor. Hatta Steam kodunu derinlemesine inceleyen bazı yazılımcılar, Deckard olarak adlandırılan bir VR gözlüğü için hazırlanmış kodlar bulmuştu. Deckard’ın bu yeni Valve VR gözlüğünün kod adı olduğu tahmin ediliyor. Bugüne kadar sadece varlığından haberdar olduğumuz Deckard, patent başvurusunda yer alan bilgiler sayesinde daha net bir şekilde görüldü.

Yeni Valve VR gözlüğü, tasarımı ve kablosuz olmasıyla Meta’nın Quest 2 VR başlığını andırıyor. PC’ye bağlı olmadan çalışabilen bu yeni gözlük, Valve Index’ten çok daha iddialı geliyor.

Valve VR gozlugu

Valve’nin yeni VR gözlüğünün Meta’nın Cambria kod adlı VR gözlüğü ve Apple VR cihazı ile rekabet edip edemeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Google yapay zeka kontrolden çıkıp kötü şeyler yapabilir