Toyota elektrikli otomobillerini trafikten çekiyor

Toyota elektrikli otomobill

Toyota elektrikli otomobillerini trafikten çekiyor. İki ay önce çıkan Toyota bZ4X’in tekerleklerinde ciddi bir kusur ortaya çıktı.

Japon otomobil üreticisi Toyota elektrikli otomobil pazarına ilk adımlarına atmaya başlamış olsa da, bu ilk adımlar şirketin umduğu kadar sorunsuz gitmiyor. Toyota’nın seri üretimine geçtiği ilk tamamen elektrikli otomobili olan Toyota bZ4X, piyasaya sürüldükten iki ay sonra trafikten çekiliyor. Aracın trafikten çekilme sebebi ise tekerleklerinin sebep olduğu güvenlik sorunu.

BBC’ye konu hakkında konuşan Toyota sözcüsü, bZ4X’in tekerleklerindeki bir kusur yüzünden, araç çok uzun süre kullanılmasa bile tekerlekler gevşeyerek bir anda araçtan ayrılabilir. Bu kusuru aracı piyasaya sürdükten sonra tespit eden Toyota, bu yüzden 3 bine yakın aracı trafikten çekmek zorunda kalacak.

Toyota elektrikli otomobil satışında

Bu kusur Subaru’yu da etkileyecek. Çünkü Subaru da Toyota ortaklığında hazırladığı 403 elektrikli otomobili tekerleklerdeki bu kusur yüzünden geri çağırmak zorunda kaldı.

Trafikteyken tekerleğin bir anda çıkmasının ölümlü kazalara sebep olabileceğine dikkat çeken Toyota, bu kusurdan etkilenen 2700 otomobilin kesinlikle trafiğe çıkmamasını istedi. En azından bu soruna bir çözüm bulunana kadar. Tabii sorunun çözülebilmesi için öncelikle Toyota’nın bu soruna neyin sebep olduğunu bulması gerekiyor. Bu kusurdan etkilenen 2700 otomobil ABD, Avrupa, Kanada ve Japonya’da bulunuyor.

Toyota elektrikli otomobil pazarındaki yolculuğuna zorlu bir başlangıç yapacak gibi görünüyor.

Google yapay zekanın tuttuğu avukat korkup kaçtı