Xiaomi Mi A2 çıkış tarihi kesinleşti

xiaomi mi a2

Kısa süre önce özellikleri sızdırılan Xiaomi Mi A2 (ya da Asya ülkelerindeki adıyla Xiaomi Mi 6X) için davetiyeler gönderilmeye başlandı. Bu kabaca şu anlama geliyor. Telefonun çıkış tarihi netlik kazandı! Peki Xiaomi’nin orta segmentteki yeni modeli ne zaman satışa sunulacak? İşte detaylar.

Xiaomi Mi A2 bu ay satışa çıkıyor!

Akıllı telefon pazarında pek de köklü bir geçmişe sahip olmayan Xiaomi agresif fiyat politikası sayesinde kısa zamanda, büyük bir kullanıcı kitlesine erişmeyi başarmıştı. Ülkemizde bile resmi olarak bulunmamasına karşın, hayli geniş bir kitleye hitap ediyor. Çinli üreticinin bu kadar başarılı olması elbette sürpriz değil. Genel olarak Xiaomi’yi, daha doğrusu Xiaomi’nin fiyat anlayışını seviyoruz. Zira aynı donanıma sahip bir telefona 2500TL vermek varken, kalkıp da 3500, 4000 hatta 5000 TL vermek biraz absürt duruyor.

Elbette bu durumu sadece üst segment modellerle sınırlandırmak doğru olmaz. Keza aynı şekilde orta seviyedeki modellerde de Çinli üreticinin cezbedici bir fiyat politikası var. İşin güzel yanı ise Xiaomi’nin uygun fiyatlı telefonlarını daha da çeşitlendiriyor olması.

Geçtiğimiz günlerde özellikleri sızdırılan Xiaomi Mi A2 modelinin 25 Nisan’da Çin’de düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacağı belirtildi. Xiaomi Mi A2, bazı Asya ülkelerinde ise Mi 6X ismini taşıyacak.

Bilmeyenler için şunu da belirtmemiz gerekiyor. Xiaomi Mi A2’nin selefi olan Mi A1, ülkemizde 1000 TL civarına alınabilecek en iyi telefonlardan biri olarak gösteriliyor.

Çift ana kameraya sahip Galaxy S9 geliyor