Xiaomi 12 Lite akıllı telefon inceleme

h fgjf

#İŞBİRLİĞİ

Xiaomi 12 Lite incelemesiyle karşınızdayız. Çinli firma, yakın zamanda Xiaomi 12 ve 12 Pro gibi amiral gemisi modellerini satışa sunmuş ve iddialı bir konuma gelmişti. Bu yazı ve videomuzda bahsedeceğimiz ürün ise, amiral gemisi modellere kıyasla daha uygun fiyatlı bir model. Tabii özellikleri de biraz kırpılmış. Şimdi detaylara göz atalım.

Xiaomi 12 Lite, siyah, açık yeşil ve açık pembe olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip. Böylelikle hem kadın hem de erkek kullanıcıların tercih edebileceği bir model olmuş. Bize, deneyimleyebilmemiz için siyah rengi geldi ve arka yüzey, pürüzsüz tasarlanmış. Buzlu camı andırıyor ve kolay kolay parmak izi göstermiyor. Yine de, sağlam ve temiz kullanım için beraberinde gelen şeffaf kılıfı kullanmanızı öneriyoruz.

Telefon, 173 gram ağırlıkta ve 7.29mm kalınlıkta. Pek çok orta seviye telefona kıyasla ince ve hafif olduğunu söylemek mümkün. Dikkat edilmesi gereken bir konu ise, arka tarafta çıkıntılı tasarlanan kamera. Ürünün sert bir zemine bırakırken dikkatli olmalısınız, yoksa kamera mercekleri beklenilmedik bir darbe neticesinde hasar alabilir.

Xiaomi 12 Lite akıllı telefon inceleme

Xiaomi 12 Lite, 6.55 inç ekrana sahip

Amoled teknolojisinin kullanıldığı ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın öne çıkan özelliklerinden bir tanesi, 120Hz tazeleme değeri sunuyor olması. Bu, oyun, dizi ve film gibi içeriklerde daha akıcı ve net görsellik anlamını taşıyor. Gerçekçi renkler sunabilen ekran, aynı zamanda Dolby Vision ve HDR10+ gibi teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. Eğer Netflix ya da Amazon Prime üyeliğiniz varsa, izlediğiniz içeriklerden daha fazla zevk almanız mümkün.

Biraz da güvenlik tarafına bakalım isterseniz. Xiaomi, 6.55 inç ekranın çizilmeler ve hafif darbelere karşı dayanıklı olması için Corning Gorilla Glass 5 teknolojisini kullanıyor. Öte yandan, ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör de genellikle hızlı çalışıyor.

Xiaomi 12 Lite, Qualcomm’un Snapdragon 778G işlemcisine sahip

Geçtiğimiz sene tanıtılan ve 6nm olarak üretilen bu ürün, 2.4GHz çalışma hızına kadar erişebiliyor. Bu işlemciye 6GB LPDDR4X RAM ve 128GB UFS 2.2 dahili depolama eşlik ediyor. Ürünün farklı RAM ve depolama seçenekleri sunduğunu da ekleyelim.

Android 12 işletim sistemli telefonda, Call of Duty ve PUBG gibi iyi grafiklere sahip oyunları akıcı detaylarla oynayabilirsiniz. Uzun süreli deneyimlerde, cihazda aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık.

Öte yandan, telefonda yer verilen çift hoparlör sistemi, çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymadan da hareket edebilmenizi sağlıyor.

Xiaomi 12 Lite akıllı telefon inceleme

Telefonumuzun arka tarafında 108+8+2MP’den oluşan üçlü kamera sistemi var

Portre çekimler yapabilir, makro çekimler yapabilir ya da ultra geniş açılı çekimler gerçekleştirebilirsiniz.

Video tarafında 4K 30FPS ve 1080p 60FPS gibi seçenekler var. 720p ve 1080p olarak ağır çekim videolar da hazırlayabiliyorsunuz.

Genel olarak iyi ışıklı ortamlarda, özellikle fotoğraf çekim kalitesinden memnun kaldık.
Ön taraftaki 32MP kamera da selfie’ler ve vlog’lar için ideal. Bu tarafta dikkatimizi iki detay çekti. Birincisi, 1080p 60FPS video seçeneğinin olması, daha akıcı selfie videoları mümkün kılıyor. İkincisi de, düşük ışıklı ortamlarda çift led ışık sistemini aktifleştirebiliyorsunuz.

Xiaomi 12 Lite, 4300mAh pile sahip ve bu pil, hızlı şarj desteği de sunuyor

5G özellikli telefonumuz, NFC, Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine de sahip.

Ürünümüzün pili, yaklaşık 50 dakikada tamamen şarj oluyor. Ürünün beraberinde 67w hızlı şarj adaptörünün de geldiğini belirtelim. Cihaz, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Acil şarja mı ihtiyacınız var? Örneğin, 10 dakikalık şarj ile %25 şarj elde edebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse Xiaomi 12 Lite, güzel tasarıma sahip bir ürün. Hafif yapıda ve çoğu kullanıcı için tek elde kullanımı kolay bir ürün. Farklı renk seçeneklerinin sunulması da güzel. Ekran kalitesi, özellikle ana kamerası ve hızlı şarj gibi detayları da ilgimizi çekti.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei MatePad Paper inceleme