Apple uygulama içi ödeme sistemi 9 Aralık’a kadar değişecek

Apple uygulama içi ödeme sistemi 9 Aralık'a kadar değişecek

Bu haftanın başlarında Apple, sanal bir duruşmada ödeme sistemindeki yeni değişikliklerin uygulanması için bir gecikme talep etmişti. Ancak ABD Yargıcı, şirkete App Store’da değişiklik yapması için 9 Aralık’a kadar süre vererek bu talebi reddetti. İşte detaylar.

Söz konusu değişiklikler, çeşitli uygulama geliştiricilerinin harici bir web sitesine uygulama içi bağlantı eklemesine olanak tanıyacak. Apple ise App Store kurallarındaki katı tutumu ile tanınıyor. Ancak yeni kurala göre App Store’da bazı kurallarda esneme yapılması gerekecek. Bu sayede, kullanıcılara uygulama içi ödeme sistemini kullanmayan alternatif ödeme seçenekleri için bir seçenek de sunulacak. İlk karardan sonra, Cupertino merkezli Apple’a yeni değişiklikleri uygulaması için 90 gün verildi. Ancak Ekim ayında Apple, Epic Games aleyhindeki davadaki tüm temyizlerin sonuçlanmasını beklemeye çalıştığı için daha fazla süre talebinde bulundu.

Apple uygulama içi ödeme sistemi 9 Aralık'a kadar değişecek

Şu an itibariyle, iPhone üreticisinin talebi ABD Yargıcı Yvonne Gonzalez Rogers tarafından reddedildi ve istenen App Store değişikliklerini eklemek için ek süre verilmeyecek. Orijinal karar ayrıca, şirketin geliştiricilerin artık “uygulamalarına ve meta veri düğmelerine, harici bağlantılara veya müşterileri satın alma mekanizmalarına yönlendiren mesajlara da izin verileceğini ekliyor. Şu an açısından, iPhone kullanımı ABD Yargıcı tarafından tasarlanmış durumda ve App Store tarafından düşünülen amaçlar için ek süre verilmeyecek. Orijinal karar ayrıca, şirketin geliştiricilerinin artık “meta verine ilişkin bağlantılara veya satın almalarına ve satın almana yönlendirilen kullanıcılardan geçişleri de kısıtlayamayacağını belirtiyor.

POCO M4 Pro 5G ile gücü hissedin