Xbox’ın Başkanı Enotria Krizini Çözdü

Enotria 2 1

Jyamma Games tarafından geliştirilen Enotria The Last Song’un Xbox sürümü süresiz olarak ertelenmişti. Fakat Xbox’ın patronu Phil Spencer devreye girdi. İşte konuyla ilgili detaylar…

İtalyan oyun stüdyosu Jyamma Games geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Enotria The Last Song’u Xbox için ertelendiğini, Microsoft’un iki aydır kendilerine cevap vermediğini belirtmişti. Bahsedilen erteleme belirli bir tarihi kapsamıyordu, süresiz bir ertelemeydi. Oyunun Xbox Series X/S sürümü hazır olmasına rağmen çıkışıyla ilgili sertifikasyon ve bazı izinler gerekli. Ancak Jyamma Games, Xbox’ın konuyla ilgilenmediğini ve kendilerini görmezden geldiğini söylemişti.

Son gelişmelere göre Xbox’ın en üst düzey ismi Phil Spencer duruma müdahele etti. Spencer ve ekibi, Jyamma Games’le iletişime geçip, sorunun çözülmesine yardımcı oldu. Jyamma yeni yaptığı duyuruda, “Şu anda Microsoft ile yakın şekilde çalışıyoruz. Bu iş birliği sonucunda oyunumuzun Xbox için mümkün olan en kısa sürede yayınlanacağını umuyoruz” dedi.

Enotria

Xbox’tan bir sözcü konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Jyamma Games’le bağlantı kurduk ve süreçlerimizi iyileştirmek için kullanacağımız harika geri bildirimler aldık. Enotria’yı Xbox’a getirmek için birlikte çalışıyoruz.”

İddia edilenlere göre Enotria’nın ertelenmesi ve Jyamma’ya yapılmayan geri dönüş yüzünden Xbox cephesinde bazı çalışanlara sert uyarı verilmiş. İtalyan folkloru ve kültürüne dayanan Enotria: The Last Song, Soulslike türünde bir oyun. 19 Eylül’de PC ve PS5 için piyasaya sürülecek.

Honor Magic V3’ün Global Lansmanı Gerçekleşti