Phil Spencer: Geçmişte taşınabilir Xbox tasarlandı

Xbox One Icin Duyurulanlar1

Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, Xbox’un evrimini konuşurken ilginç detaylara değindi. Spencer, geçmişte taşınabilir Xbox tasarlandığını söyledi.

Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, Gamasutra ile Xbox’un evrimini ve nereye gideceğini konuştu. Spencer, Microsoft’un geçmişte kabaca bir taşınabilir Xbox tasarladığını ancak hâlâ bir televizyonun gücüne inandığını belirtti.

“Kabaca taşınabilir bir Xbox ve evinizden oyunları stream edebileceğiniz ya da düşük kaliteli oyunları oynayabileceğiniz ucuz bir Xbox gibi modeller tasarladık. Her zaman farklı senaryolarda konsolun ya da oyun deneyiminin nereye gidebileceğini düşündük ve beyin fırtınası yaptık.”

Spencer sözlerine “Konsolların nereye gideceği konusunda, hala evdeki bir televizyonun gücüne inanıyorum, sonuçta “bunun uzun vadede taahhüt ettiğimiz bir şey olduğunu biliyorum” şeklinde devam etti.

Phil Spencer ayrıca Nintendo’dan ve konsolları Wii U ve Switch‘ten övgü ile bahsetti. Xbox tarafında Mirosoft’un rekabet ettiği Sony ve Nintendo’nun taşınabilir konsolları mevcutken, Xbox’ta bu konsollar bulunmuyordu. Sıkı oyun muhabbetlerinin döndüğü ortamlarda ara sıra bu konu da gündeme geliyordu. Neden Microsoft’un bir el konsolu yoktu? Demek ki Microsoft, mobilite yerine televizyonun gücüne inanmış.

Ev konsolları üretmeyi tercih eden Microsoft’un son amiral gemisi konsolu Project Scorpio‘nun teknik özellikleri açıklanmıştı. Firma, şu an tüm eforunu Project Scorpio ve Xbox One‘a vermiş durumda.

Bu arada bugün, Xbox One ile ilgili iki haberimiz vardı. Haberlere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Call Of Duty: Black Ops 2, Xbox One’a geldi.

Xbox One geriye uyumluluk oyunları listelendi.

Prey demosu ile oyunun ilk saatini oynayın.