Enotria’nın Xbox Sürümü Süresiz Ertelendi

Enotria

Soulslike oyunlardan biri olan Enotria: The Last Song’un çıkışına az süre kalmışken oyunun Xbox sürümü gün ışığına çıkmayacak. Geliştirici stüdyo Jyamma Games, Microsoft’un kendilerini görmezden geldiğini iddia etti.

İtalyan bağımsız oyun stüdyosu Jyamma Games uzun zamandır İtalyan folkloru ve kültürüne dayanan Enotria: The Last Song üzerinde çalışıyordu. Oyun 19 Eylül’de çıkacak. Bugünden itibaren çıkışa 2 hafta kaldı. Fakat yapım PC ve PS5’e gelecek. Xbox sürümü ise süresiz olarak ertelenmiş durumda. Güneşli bir dünyada geçen Soulslike türündeki Enotria’nın Xbox’la düzensiz ilişkisi oldu. Jyamma Games mart ayında yaptığı açıklamada PC ve PS5’te üstün bir deneyim sunmaya odaklandıklarından oyunu diğer platformlarla aynı anda Xbox’a çıkarmayacaklarını belirtti.

Jyamma Games’in açıklamasından iki ay sonra oyunun çıkışı eylül ayına ertelendi ve yapımın Xbox sürümü aniden geri döndü. Fakat geliştirici stüdyo Xbox için frene yeniden bastı. Jyamma CEO’su Jacky Greco, Discord’da Sony’le ilgili iddiaları yanıtladı ve Microsoft’a olan kırgınlığını dile getirdi. Greco, Sony’nin kendilerine ödeme yaptığı iddialarını kesin bir dille reddederken, Xbox’tan iki aydır cevap alamadıklarını belirtti. Greco’nun tam olarak açıklaması şu şekilde: “Xbox’ın bize neden iki aydır cevap vermediğini sorabilirsiniz. Belli ki oyunumuz umurlarında değil ve siz de umurlarında değilsiniz. Xbox Series X/S versiyonumuz hazır, ancak oyunu gönderme ve yayınlama işlemlerine devam edemiyoruz. Çok para harcadık ve bizi görmezden gelmeye karar verdiler.”

Enotria

Benzer bir açıklama Enotria’nın Twitter/X hesabında da yer aldı. Bir kullanıcının Xbox sorusu üzerine Jyamma Games, “Oyun Series S ve X’te gayet iyi çalışıyor. Ancak yayınlama sürecine geçemiyoruz. Xbox’ın bize yanıt vermesi iki ayı bile bulabiliyor” cevabını verdi.

Jacky Greco yaptığı başka bir açıklamada Enotria’nın Xbox mağazasını bile açamadıklarını, Microsoft destek ekiplerinin başlangıçta sorumluluğu üstlendiğini ve sonraki iletişimlerin göz ardı edildiğini söyledi. Eğer Microsoft, Jyamma Games’e hızlıca yanıt verebilirse işler hızlıca çözülebilir görünüyor. Neler olacağını ise önümüzdeki günlerde öğrenebileceğiz.

Until Dawn Remake’in Yapımcısından Kötü Haber Geldi