Honor Magic V3’ün Global Lansmanı Gerçekleşti

Honor Magic V3

Dünyanın en ince katlanabilir telefonu olan Honor Magic V3 nihayet Çin dışına çıktı. Telefonun global lansmanı bugün IFA 2024’te gerçekleşti.

Dünyanın en ince katlanabilir telefonu olmasıyla dikkat çeken Honor Magic V3, temmuz ayında Çin’de piyasaya sürüldü. Honor’un yeni katlanabilir telefonu, tahmin ettiğimiz gibi Çin’deki kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Ancak Çin dışındaki kullanıcıların bu telefon için iki ay fazladan beklemesi gerekti. Neyse ki bu bekleyiş nihayet sona erdi. İki ay gecikmeli de olsa Çin pazarı dışına ilk adımı atan Honor Magic V3’ün global lansmanı bugün IFA 2024 fuarında gerçekleşti. Sadece Honor Magic V3 değil, şirketin yeni tableti MagicPad 2 and yeni laptopu MagicBook Art 14 de global pazara sunuldu.

Magic V3’ün global lansmanının gerçekleşmesiyle birlikte Avrupa ve Asya gibi pek çok pazarda telefon için ön siparişler alınmaya başlandı. Bu bölgelerde teslimatlar ise 1 Ekim’den itibaren başlayacak.

Honor Magic V3

Honor Magic V3, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 12 ya da 16 GB eşlik ediyor. Depolama alanı konusunda kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor: 256 GB, 512 GB, 1 TB. Telefonda 5150 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 65W. Ayrıca telefonda 50W kablosuz şarj özelliği de bulunuyor.

Honor Magic V3’ün dış yüzünde 6.43 inçlik LTPO bir ekran bulunuyor. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefonun katlanabilir iç ekranı ise 7.92 inç. FHD+ çözünürlükteki bu LTPO OLED ekranın yenilenme hızı da 120 Hz.

Son olarak kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera çıkıyor. 50 megapiksellik ana lense 50 megapiksellik bir periskop kamera ise 40 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 20 megapiksel.

Telefonun 16 GB RAM ve 1 TB dahili depolama alanına sahip en üst versiyonunun fiyatı 1516 dolar. En düşük versiyonun fiyatı ise 1240 dolar.

Çin’de dört farklı renk seçeneğiyle satışa çıkan Magic V3, global pazara ise üç farklı renk seçeneğiyle geldi: Siyah, yeşil ve kırmızı. Beyaz versiyon Çin’e özel kalacak.

Huawei Mate XT: Üç Kez Katlanabilen İlk Telefon