Xbox oyunları Samsung TV’lere geliyor

Xbox oyunları

Xbox oyunları Samsung TV’lere geliyor. Samsung TV sahipleri Xbox Game Pass üzerinden yüzlerce oyuna erişim sağlayacak.

Bildiğiniz gibi Microsoft’un Xbox konsolları yıllardır PlayStation’ın gölgesinden kurtulamıyor. Ancak Sony’yi konsol alanında yenemeyeceğini farkında olan Microsoft, oldukça zekice bir hamleyle yavaş yavaş savaş alanını değiştirdiği ve Sony’ye karşı üstünlük kurabileceği bir alan yaratmaya başladı. Game Pass servisi ile oyunlar için Netflix benzeri bir abonelik sistemi kuran Microsoft, bir yandan da son dönemde popüler hale gelen bulut üzerinden oyun oynama konusunda ciddi adımlar atıyor. Xbox oyunları artık Xbox konsolları ile sınırlı olmaktan çıkmış durumda. Üstelik bulut üzerinden oynama sayesinde bu oyunları oynamak için güçlü bir bilgisayara bile ihtiyacınız kalmıyor. Hatta yakında bir bilgisayara bile ihtiyacınız kalmayacak. Çünkü Xbox oyunları Samsung TV’lere geliyor.

xbox oyunlari samsung

Microsoft ve Samsung, Xbox Game Pass’e bundan sonra Samsung TV’ler üzerinden de erişilebileceğini açıkladı. İlk olarak Samsung kullanıcılarına sunulacak olan Game Pass akıllı TV uygulaması sayesinde oyun severler, Halo Infinite ve Flight Simulator gibi popüler oyunları Samsung TV’lerinden oynayabilecekler. Bunun için tek ihtiyaçları bulut üzerinden oyun oynamaya yetecek kadar iyi bir internet bağlantısı.

30 Haziran’da oyun severlerin kullanıma sunulacak olan bu hizmet, 2022 çıkışlı tüm Samsung televizyonlarda kullanılabilecek.

Microsoft’un Samsung ile yaptığı bu işbirliği oyun dünyasının ne yöne doğru gittiğini gözler önüne seriyor. Oyun dünyası yavaş yavaş fiziki medyadan ve oyun konsollarından uzaklaşarak, Game Pass gibi abonelik sistemlerine ve bulut üzerinden oyun oynama servislerine geçiyor. Microsoft, Sony’yi konsol savaşında yenemedi belki ama en azından şimdilik bu yeni dönemde yarışı Sony’nin önünde götürüyor.

IBM Rusya’dan tamamen çekiliyor