GeForce Now’a gelen ilk Xbox oyunu Gears 5 olacak

gears of war

Xbox’a özel olarak çıkan oyunlar da GeForce Now’a gelmeye başladı. Bulut oyun platformuna eklenen ilk Xbox oyunu Gears 5 oldu.

Oyun severlerin bir konsola ya da güçlü bir PC’ye sahip olmadan en yeni oyunları bile internet üzerinden oynamasına imkan sağlayan bulut tabanlı oyun servisleri, bugün henüz istendiği noktaya ulaşmamış olsa da, yakın gelecekte oyun dünyası için çok önemli hale gelecek gibi duruyor. Nitekim Microsoft, Sony, Nvidia gibi oyun dünyasına yön veren şirketler, bu inanç doğrultusunda bulut oyun servislerine dev yatırımlar yapıyor.

Bildiğiniz gibi bu alanda en çok yatırım yapan şirketlerden biri olan Nvidia, bulut oyun servisi GeForce Now ile bu alana öncülük eden şirketler arasında yer alıyor. Her geçen gün biraz daha büyüyen bu bulut oyun servisi, önemli işbirlikleriyle daha da büyüyor. Bunun en önemli örneklerinden biri de Nvidia ile Microsoft arasındaki ortaklık.

GeForce Now Android

Hatırlarsanız Nvidia ile Microsoft şubat ayında önemli bir anlaşma imzalamış, bu anlaşma kapsamında Xbox’ın daha önce PC’ye gelen oyunlarının GeForce Now’a ekleneceği duyurulmuştu. Halo, Forza Horizon ve Call of Duty gibi sevilen oyunların platforma gelecek olması oyun severler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Bu anlaşmanın sonuçlarını nihayet görmeye başladık. Bu hafta GeForce Now’a gelecek yeni oyunları duyuran Nvidia, Gears of War serisinin son oyunu Gears 5’in de platforma ekleneceğini duyurdu. Böylece Gears 5’in platforma eklenecek ilk Xbox oyunu olacağı anlaşıldı. Onu bu ay bitmeden platforma eklenecek Deathloop, Grounded ve Pentiment oyunları izleyecek.

Samsung OLED TV işine geri dönüyor