Xbox Game Pass çıkış tarihi belli oldu

xbox one vr

Xbox Game Pass çıkış tarihi belli oldu. Microsoft’un yeni abonelik sistemi ile oyuncular 100’den fazla oyuna erişebiliyor.

Sony’nin Playstation’u ile girdiği mücadele Microsoft, konsolu Xbox’u cazip kılmak için dijital ağı Xbox Live üzerinden çalışmalar yapmaya devam ediyor. Xbox Live Gold, EA Access gibi aylık belli bir ücret ile oyunların oynanabildiği Xbox için bir hizmet daha duyurulmuştu. Ocak ayında tanıtılan Game Pass, aylık abonelik sistemi olarak sunulmuştu. Şimdi bu hizmete yakından bakma zamanı geldi. Zira Xbox Game Pass çıkış tarihi belli oldu.

Microsoft, Xbox Game Pass‘in Haziran ayında hizmete gireceğini doğruladı. Bu servis ile oyuncular aylık 9.99 Dolar ödeyerek Xbox 360 ve Xbox One için 100‘den fazla oyuna erişebiliyor. Hizmet, Sony’nin Playstation Now’una benzese de tam olarak aynı mantıkla çalışmıyor. Oyuncular, abonelikleri boyunca istedikleri oyunu indirip oynuyor.  Uyumlu Xbox 360 oyunları, Xbox One üzerinde de oynanabiliyor. Ayrıca hizmete abone olanlar, bazı oyunlara indirimli olarak sahip olabiliyor.

Microsoft, Xbox Game Pass kütüphanesinin zamanla genişletileceğinin sözünü verdi. Firma, “Hizmetimize her ay yeni oyunlar eklenecek ve türler, derecelendirmeler ve daha fazla seçeneklerde her zaman daha fazla oynanabilir oyun olacak” dedi.

Hizmet tüm Xbox kullanıcılarına Haziran ayında sunulacak iken, Xbox Live Gold aboneleri hizmete erken erişim sağlamaya başladı. Ancak Xbox’ın yeni servisi Game Pass’teki oyunları incelediğimizde, şimdilik birkaç yapım haricinde göze çarpan oyun olmadığını, kütüphanenin ağırlıkla 360 oyunlarından oluştuğunu gördük.

Samsung Galaxy S9 geliştirilme aşamasında