Yakında Tüm Xbox Oyunları Bulut Üzerinden Oynanabilecek

Xbox Cloud Gaming

Xbox kullanıcıları bundan sonra sadece Game Pass’teki oyunları değil, tüm Xbox oyunlarını bulut servisi üzerinden oynayabilecekler.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, son dönemde oyun dünyasında oldukça önemli adımlar atıyor. Bir yandan Game Pass servisi ile konsol tarafında bileğini bükemediği PlayStation’a karşı önemli bir avantaj yakalayan, diğer yandan Bethesda ve Activision Blizzard gibi dev oyun stüdyolarını satın alan şirket, şimdi de bulut oyun tarafında önemli hamleler yapıyor.

Oyunseverlerin güçlü bir PC sistemine ya da oyun konsoluna ihtiyaç duymadan internet üzerinden oyunları oynamasını sağlayan bulut oyun servisleri, son dönemde popülerliğini gitgide arttırıyor. Microsoft da Xbox Cloud Gaming servisiyle bu alana adım atmış durumda. Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa Xbox Cloud Gaming yakında çok daha cazip bir platforma dönüşecek.

PC oyunları

Xbox Cloud Gaming, bugün sadece Xbox Game Pass’teki oyunları destekliyor. Game Pass’te bulunmayan Xbox oyunları ise bulut üzerinden oynanmıyor. Ancak The Verge’ün haberine göre bu durum çok yakında değişecek. Çünkü Xbox Cloud Gaming’te bundan sonra tüm Xbox oyunlarının oynanabileceği söyleniyor. Microsoft, bu yeni sistemi önümüzdeki günlerde test etmeye başlayacak. İlk başta Xbox Insiders programındaki oyuncularla test edilecek bu sistemin çok yakın bir gelecekte genel kullanıcı kitlesine de açılması bekleniyor.

Microsoft’un bu değişikliği yapabilmek için Xbox Cloud Gaming’in sunucularını bir süredir güçlendirmekte olduğu söyleniyor. Eğer test aşamasında istenen sonuçlar alınırsa, tüm Game Pass oyuncularına kapılar açılacak ve bu tarihten itibaren sadece Game Pass kataloğundaki oyunlar değil, tüm Xbox oyunları bulut servisi üzerinden oynanabilecek.

Amazon Prime Gaming Ekim Ayında 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor