Xbox Cloud Gaming’den büyük başarı

Xbox Cloud Gaming

Microsoft’un bulut oyun servisi Xbox Cloud Gaming abone sayısını bir yılda iki katına çıkararak büyük bir başarıya imza attı.

Bildiğiniz gibi son dönemde oyun dünyasında ciddi bir değişim yaşanıyor. Son yıllarda hayatımıza giren bulut oyun servisleri, her geçen gün daha popüler hale geliyor. Üstelik önümüzdeki yıllarda daha da popüler hale gelecekleri tahmin ediliyor. Öyle ki pek çok analist oyun dünyasının geleceğinde bulut oyun servislerinin oldukça büyük bir rolü olacağına inanıyor.

Bu alanda şu anda pazarın öncülerinden biri olan Xbox Cloud Gaming’in yakaladığı başarı da bu öngörüleri haklı çıkaracak nitelikte. Çünkü Xbox’ın bulut oyun servisi, kayda değer bir abone sayısına ulaştı.

xbox cloud gaming

Microsoft’un son mali çeyreğin sonuçlarını açıkladığı etkinlikte konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin bulut oyun servisi Xbox Cloud Gaming’in 20 milyon aboneye ulaştığını açıkladı.

Netflix, Disney+, Spotify gibi abonelik sistemiyle çalışan diğer servislerin 200 milyon aboneyi aştığı bu günlerde 20 milyon ilk bakışta çok yüksek bir rakam gibi gelmeyebilir. Ancak Cloud Gaming’in bir önceki yıl aynı çeyrekte sadece 10 milyon abonesi olduğunu düşününce bu başarının boyutu daha net anlaşılıyor. Xbox’ın bulut oyun servisi abone sayısını bir yılda iki katına çıkararak hem büyük bir başarıya imza attı hem de bulut oyun pazarının büyüme hızını gözler önüne sermiş oldu.

Meta’ya bir ceza da Türkiye’den geldi