Xbox Game Pass’in Geliri Beklentileri Karşılamıyor

Xbox Game Pass için yeni oyunlar geliyor

Xbox Game Pass benzeri platformlara büyük umutlar bağlanmış olsa da gelen son bilgiler bunların beklentileri karşılamadığını gösteriyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde oyun dünyasının yükselen trendlerinden biri de aylık abonelik ücreti sistemiyle çalışan oyun servisleri oldu. Xbox Game Pass ve PlayStation Plus’ın başını çektiği bu servisler, oyun severlere aylık bir abonelik ücreti karşılığında yüzlerce oyunu barındıran oyun kütüphanelerini açıyorlar. Bir nevi oyun dünyasının Netflix’i olarak tanımlayabileceğimiz bu servisler, son dönemde hızla yükseldi ve yakaladıkları başarı sayesinde oyun dünyasında dengeleri değiştirdi. Öyle ki Microsoft ve Sony gibi şirketler bu servisleri konsolların bile önüne koymaya başladı. Çünkü bu platformlardan beklentiler son derece yüksekti. Ancak bugün geldiğimizde noktada ortaya çıkan tablo, bu beklentileri karşılamıyor.

Xbox Game Pass, 30 Haziran'da yeni Samsung akıllı TV'lere geliyor

Oyun dünyasını yakından takip eden analist Mat Piscatella’nın paylaştığı son rakamlar, son iki yılda Xbox Game Pass benzeri platformlara yapılan harcamaların neredeyse hiç artmadığını gösteriyor. 2023 yılında ABD’deki kullanıcıların bu servislere yaptığı toplam harcama, 2021 yılındakinden sadece yüzde 1 daha fazla. Oysa bu platformlara dair beklenti hızla büyüyecekleri yönündeydi. Ancak Piscatella’nın raporunun da gösterdiği üzere böyle bir büyüme söz konusu değil.

Xbox Game Pass’in yerinde saymasının Microsoft’un son günlerde bazı oyun stüdyolarını kapatmasından da sorumlu olabileceği düşünülüyor. Çünkü bu platformlar önceliğini yitirince, bir nevi eskiye dönüş oluyor ve bir kez daha nicelik değil nitelik ön plana çıkmaya başlıyor. Nitekim Microsoft da bundan sonra daha dikkat çekici oyunlara öncelik vermeyi planlıyor.

Realme GT Neo6 Resmen Tanıtıldı