Xbox Cloud Gaming, Meta Quest 2’ye geliyor!

Xbox Cloud Gaming, Meta Quest 2'ye geliyor!

Sonunda konsolların, bilgisayarların, tabletlerin ve telefonların ötesinde Xbox Bulut Oyun oyunlarına erişmenin başka bir yoluna sahip olacaksınız. İşte Xbox Cloud Gaming tarafında yeni gelişmeler.

Microsoft, hizmeti Meta Quest Mağazasına getirmek için Meta ile birlikte çalışıyor, bu da Meta Quest 2 kulaklıklarında ve hatta belki de Meta Quest Pro’da mevcut olacağı anlamına geliyor. Xbox Cloud Gaming hizmetini kullanmak için Game Pass Ultimate aboneliği gerekli olacak. Meta Quest 2’de, hizmetten konsol oyunlarını dev bir sanal 2D ekranda oynayabileceksiniz, böylece aslında bunların VR sürümlerini oynamakla kalmayıp daha iyisini deneyimleyeceksiniz. Dahası, Quest 2 denetleyicilerini de kullanmanıza gerek kalmayacak. Quest 2’nize bir Xbox denetleyicisi bağlama seçeneğiniz olacak.

Xbox Cloud Gaming, Meta Quest 2'ye geliyor!

Microsoft ve Meta, Xbox Cloud Gaming için kulaklıkta tam olarak ne zaman kullanılabileceğini söylemedi. Ancak, yakında daha fazla ayrıntının paylaşılması söz konusu olabilir. Bu kapsamda daha fazla içerik sunulması söz konusu olabilir. Bu yıl Meta için oldukça yoğun bir yol oldu denebilir. Şirket özellikle yeni gözlüğü hakkında çalışmalara yoğunlaştı. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandıran şirket daha fazla açıklamaya yapmaya devam edecek. Oyuncular için de oldukça önemli bir gelişme olarak bilinen bu gelişme oyun sektöründe da yankı uyandıracak. Bu yıl oyuncular için de oldukça iyi gelişmeler yaşandı denebilir. Bir çok oyunun farklı platformlarda farklı versiyonları karşımıza çıktı.

Xbox Keystone bizzat Microsoft yöneticisi tarafından sızdırıldı!